Optaktsdebat om digital kunst under Sól Festival

Søndag den 22. marts var Platform 4 som led i Sól Festival vært for en optaktsdebat til Kulturmødet om digital kunst.

Mediekunstner Sune Petersen og kurator ved DIAS Digital Interactive Art Space Rasmus Vestergaard præsenterede henholdsvis egne og andres projekter, mens Jakob Borrits Sabra fra Aalborg Universitet satte rammen og modererede den efterfølgende debat.

Nogle af de inputs, som debatten kastede af sig, handlede blandt andet om de formål, som digital kunst deler med andre genrer og de forskellige elektroniske elementer, som gør, at noget defineres og opleves som digital kunst og nogle som digitale kunstnere. Som underliggende temaer blev der snakket om parametre som teknik og kunstnerisk fortælling, kreation og formidling, metode og resultat, som alle er med til at drive og udvikle hinanden.

På Kulturmødet på Mors vil Platform4 hjælpe med at lægge et digitalt perspektiv på de klassiske spørgsmål om kunstnerisk udtryk, de faglige og kreative metoder og økonomiske og praktiske forhold, som gør sig gældende for den digitale kunst.

Platform4 ved allerede, hvem der rammesætter debatten, og at man ønsker et debatformat i plenum ud fra oplæg af udvalgte paneldeltagere. De mere definerede tematikker er under udvikling, men vil tage udgangspunkt i pointerne, som blev diskuteret under optaktsmødet.