Advisory Board

(Sidst opdateret den 13. juni 2016) 

Kulturmødet har etableret et advisory board bestående af personer, der både er højt specialiserede og også er kendt for deres brede indsigt, evne til at se sammenhænge, skabe visioner og inspirere dansk kunst og kulturliv.

Med advisory board ønsker Kulturmødet at fastholde visionen om det højest mulige kunstneriske og formidlingsmæssige niveau. - og ikke mindst at sikre udvikling af det, kulturministeren kalder ”den nødvendige diskussion”.

Kulturmødets advisory board har eksperter inden for formidling, kunst af alle arter, organisering af kulturprojekter, børn og unge, foreningsliv, organisationer og institutioner m.m. Advisory board vil være i stadig udvikling.

Medlemmer 2015-2016

Anders Laursen

Musiker opr. civilingeniør, fm Dansk Musiker Forbund

Anne Marie Lindstrøm

Sekretariatschef, Dansk Kulturinstitutt. Cand. polit. Københavns Universitet. Tidl. administrationschef Statens Museum for Kunst og økonomi- og personalechef ved Det nationale Forskningscenter for Velfærd.

Cecilie Waagner Falkenstrøm

Kunstner, fremtidsforsker og foredragsholder. Hun er bl.a. kendt for begrebet "Det Umuliges Mulighed.”

Christian Have

Kreativ direktør Have Kommunikation. Har arbejdet med store kulturevents i Danmark, USA, Rusland og Asien og modtaget adskillige priser for sit arbejde. Tidl. adjungeret professor Aalborg Universitet og Copenhagen Business School. Forfatter til adskillige bøger. Moderator ved Kulturmødet.

Christian Jensen

Chefredaktør Politiken fra 2016. Uddannet journalist og master i medier. Tidligere Jyllands-Posten, Berlingske Tidende (chefredaktionen 2007-10) og Information (chefredaktør 2010-16). Censor Syddansk Universitet.

Christian Nissen

(f. 1945). Freelancerådgiver, forfatter, medlem af forskellige udvalg og bestyrelser. Oprindelig universitetslektor ved KU., senere forskellige stillinger i miljøministeriet, finansministeriet, på Nationalmuseet og Rigshospitalet og i DR. Har skrevet og redigeret artikler, rapporter og bøger om politik, ledelse, medier og kulturpolitik (se endvidere: www.christiannissen.com).

Christian Stadil

Virksomhedsejer, -stifter, bestyrelsesformand, direktør, investor, forfatter og adjungeret professor (CBS). Er ejer af og CEO i det globale Konglomerat THORNICO, bestående af mere end 120 operationelle virksomheder. Christian sidder derudover i en lang række eksterne bestyrelser og tænketanke og en af investorerne i DR1s “Løvens Hule,” den danske version af Dragons’ Den og Shark Tank. Christian er specielt kendt for sin kreative og innovative tænkning, samt sin ledelsesfilosofi Company Karma.

Christina Papsø Weber

Christina Papsø Weber er leder for center for Kultur og Turisme, Helsingør Kommune. Hun er tidl. direktør i Center for Kultur og Udvikling (CKU), Hun er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet og University of Pennsylvania og har tidligere været leder af formidlingsafdelingen på Kunstmuseet ARKEN. Hendes vigtigste interesse- og arbejdsområder er interkulturel dialog, samtidskunst og publikumsudvikling

Clement Kjersgaard

TV-vært, skribent og foredragsholder. Bachelor i filosofi, politik og økonomi Oxford University. BA scient. pol. Københavns Universitet. Kendt gennem DR-programmer som Debatten og Hos Clement. Udgiver af det politiske magasin RÆSON, foredragsholder og ordstyrer. Modtager af Publicistprisen. Moderator ved Kulturmødet.

Elsebeth Gerner Nielsen

Rektor Designskolen Kolding. Cand. rer. soc. Odense Universitet. Tidligere MF (Radikale Venstre) og kulturminister. Mange tillidshverv i dansk kulturliv. Forfatter til flere bøger og modtager af flere priser.

Gitta Malling

Skuespiller og innovator og administrator i teaterverdenen. Uddannet på Philippe Gauliers teaterskole i London. Grundlægger af teatergruppen Teaterkavalleriet 1989. Instruktør-opgaver 1996-2001. Fra 2001 leder af Limfjordsteatret. Formand for Teatrenes Interesse Organisation (TIO).

Hassan Preisler

Forfatter, dramatiker, radiovært og skuespiller. Han er født i Charlottenlund i 1969 og opvokset i Bern, Berlin og Bagsværd, inden han som ung flyttede til København. Han har også boet i Beirut, Madrid og New York. Han har medvirket i teaterforestillinger, film og TV-serier, bl. a. på Østre Gasværk, Teater Grob og CaféTeatret og i filmene Stykke for Stykke, Grønne Hjerter og TvVserien Rita. Han har skrevet dramatik til Århus Teater, Teater Sort/Hvid, Det Flydende Teater og Teatergrad og den roste roman Brun Mands Byrde. Hassan Preisler er en aktiv debattør og rejser over det meste af landet med foredrag og oplæsninger.

Helle Solvang

Mødeudvikler, facilitator, korleder og radiovært, bla. vært og tilrettelægger af ’DRs Romanpris’ og ’Sproglaboratoriet’ i P1.Tilknyttet DR siden 1998 ved bla. DR2, P1 og P2, herunder vært ved Malko-konkurrencen, Spil for Livet, P2-Prisen samt P1-portrætprogrammet ’Vita’.   Cand. Mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Underviser i AOH (’The art of hosting conversations that matter.’) Moderator og udvikler ved Kulturmødet. 

Henrik Bo Nielsen

Adm. direktør Det Danske Filminstitut..Tidligere direktør MacMillian Inc., i reklamebranchen og dagbladet Information. Omfattende bestyrelsesarbejde i dansk medie- og kulturverden. Flere bestyrelsesposter inden for dansk film.

Henrik Køhler 

Leder af Teatercentrum, Danmark. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. 
Formand for bestyrelsen "Scenit". Tidl. bestyrelsesformand for Scenekunstens Udviklingscenter - Odsherred Teaterskole. Tidl. medlem af Aftagerpanelet, Statens Teaterskole. 

Hans Kiib

Professor i Urban Design, Aalborg Universitet. Cand. arc. Arkitektskolen Århus. PhD Aalborg Universitet og Nordplan Doctoral Education. Er en af hovedkræfterne bag  uddannelserne Arkitektur og Design og Art and Technology, Aalborg Universitet. Specialist i by-design og kulturel byudvikling m.m.

Iben Albinus Sabroe

Filmanmelder, forfatter og kulturskribent. Cand. Mag. i Engelsk og Æstetik & Kultur. Tidligere Information og Berlingske. Nu Radio 24Syv og TV2Lorry. Bestyrelsesmedlem i Danske Filmkritikere og formand for Bodilkomiteens Manuskripspris. 

Jakob Vedelsby

Forfatter og fm Dansk Forfatter Forening. Cand. phil. film og medievidenskab Københavns Universitet. Foredragsholder og skribent.

Johannes Andersen

Samfundsforsker, lektor Aalborg Universitet. Cand. mag. samfundsfag og nordisk sprog og litteratur AAU. Kendt kommentator, samfundsdebattør, foredragsholder og moderator.

John Frandsen

Komponist, organist og dirigent. Cand. phil. musik Århus Universitet. Kirkemusikalsk diplomeksamen og diplomeksamen komposition Det Jyske Musikkonservatorium. Dirigentstudier Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Mange tillidsposter i dansk kulturliv.

Katinka Gøtszche

Gymnasielærer i drama, psykologi og dans. Cand. mag. i dramaturgi og psykologi. Medstifter af Børns Livskundskab. Arbejder med workshops om mindfulness og empati.

Katja Holm

Formand, Dansk Skuespillerforbund. Uddannet ved skuespillerskolen Århus Teater 1997.Tidligere ansættelser: Århus Teater, Ålborg Teater, Nørrebros Teater, Teater Får302, og mange revyer og Det Danske Teater. Medvirket i bl.a. arvingerne, Ditte og Louise 2, Bedrag og Barda, samt Max Pinlig. Modtager af årets Reumert. Foredragsholder og underviser

Kent Martinussen

Arkitekt fra arkitektskoler i Paris, Milano og Kunstakademiet København. Adm. direktør Dansk Arkitektur Center. Tidl. medlem af kulturministerens kanonudvalg for arkitektur

Lena Brostrøm Dideriksen

Fm Dansk Artist Forbund. Uddannet og udøvende sanger. Kendt debattør, kulturudvikler og organisationsmenneske. Står bl.a. bag uddannelsen Kunstgreb.

Lone Dirckinck-Holmfeld

Ph.d. i kommunikation fra Roskilde Universitet og MA i sociologi og psykologi fra Aalborg Universitet. Hun er professor i kommunikation og psykologi ved AAU. 

Magnus Restofte

Kommunikationschef, Det Kongelige Teater. Cand. comm. Roskilde Universitets Center. Tidligere bl.a. projektleder markedsføring Dreyer & Kvetny og tilrettelægger Easy Film.

Malene Lundén

Forfatter, foredragsholder og kunstner med en lang række af oplæg, udstilling og kort film i hele verden. Leder af kommunikation og udvikling på Samsø Energiakademi. Uddannet dokumentar fotograf på Nordens Fotoskole. 

j

Mette-Ann Schepeler

Virksomhedsejer Magma film og tv. Cand phil i Medier og Filmvidenskab, KUA og dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole. Er ved at færdiggøre en diplomuddannelse i ledelse. Er bl.a. medlem af bestyrelsen for Danske Filminstruktører og aktiv indenfor forretningsudvikling, filmpolitik og digitale initiativer.

Michael Bach Henriksen

Cand. mag. i litteraturhistorie og amerikanske studier fra Aarhus Universitet 2000. Underviser på Engelsk Institut sammesteds 2000-2004. Fra 2005 kulturredaktør på Kristeligt Dagblad. 

Michael Metz Mørch

Generalsekretær, Dansk Kulturinstitut. Omfattende karriere inden for diplomati og erhvervsliv, bl.a. ambassadør i Riga og Warszawa og generalkonsul i New York. Tidligere direktør i SAS, TV2Reklame og BG- og Bikubenfondene. Mange bestyrelsesposter bl.a. i dansk kulturliv.

Mikkel Vinther

Højskolelærer på Krogerup Højskole. Underviser i sociale medier og digital dannelse og er tidligere formand for spillestedet URT, Ungdomsrådet i Thy. Foredragsholder og tidl. ungdomsrådgiver i Kulturministeriet med mission om at tale både Udkantsdanmark, ungdommen og fremtiden op.

Mille Obel Høier

Selvstændig proceskonsulent, forfatter og uddannet Kaospilot. Projektleder og initiativtager til ungdomsuddannelsen KKX. Tidligere leder af Frontløberne og klummeskriver Århus Stiftstidende.

Nadja Pass

Leder og medstifter af samfundslaboratoriet Borgerlyst. Cand mag. retorik Københavns Universitet. Foredragsholder, blogger, konceptudvikler, underviser og rådgiver

Niels Righolt

Direktør Center for Kunst og Interkultur. Uddannet i litteratur, moderne kultur og kommunikation Københavns Universitet og Centro de lengua y arte Sevilla. Tidligere kommunikationschef og projektkoordinator Kulturby 96, kulturchef Frederiksberg Kommune og direktør Dunkers Kulturhus Helsingborg.

Olav Hesseldahl

Olav Hesseldahl er cand.mag. i filosofi og medstifter af ngo'en Ungdomsbureauet, der engagerer unge i samfundsdebatter gennem workshop, bøger, festivalaktiviteter og analyser. Ungdomsbureauet står f.eks. bag Ungdommens Folkemøde, Danmarks første demokratifestival for unge. 

Palle Svendsen

Selvstændig konsulent, Teori U praktiker, social entreprenør og medstifter af Bumblebee Project. Træt at debatter uden bevægelse og politik uden visioner. Vild med dialoger, hvor mange stemmer taler sammen om det, der er vigtigt. Det er selve fundamentet for at skabe et samfund, som er bedre end det vi har!

Per Erik Veng

Presse- og kulturchef, ambassaderåd Berlin. fra 1.9.2016 chef for Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles med ansvar for kulturarbejdet i Benelux og det tysksprogede område (Tyskland, Schweiz og Østrig). Studier i germansk filologi, teater- og musikvidenskab Københavns Universitet, interne uddannelser i Danmarks Radio og på Stanford Research Institute. Tidl.  orkester- og korchef DR, arrangementschef Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

Per Fly

Filminstruktør, uddannet fra Den danske Filmskole. Debutfilm Bænken, herefter bl.a. Arven og Drabet. Modtager af Robert og Bodil.

Peter Aalbæk-Jensen

Direktør og ejer Zentropa. Kontroversiel film- og erhvervs-personlighed. Uddannet på Statens Filmskole (skuespiller og manuskriptforfatter). Modtager af Æres-Bodil for sit arbejde med dansk film.

Peter Kirk

Peter Kirk er skuespiller, instruktør og leder af teatret Asterions Hus. Desuden er han initiativtager til og direktør af Teaterøen i København.

Peter Westphael

Teaterleder Randers Egnsteater. Talsmand for "Scenet".

Poul Martin Bonde

Kommunikationschef Smukfest, fm Dansk Live. Cand. phil. i æstetisk kulturarbejde Århus Universitet. Tidl. musikanmelder, journalist og producer Danmarks Radio og repertoirechef Sony Music. Komponist.

Preben Melander

Professor Copenhagen Business School. Direktør Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse. Forsker og markant iværksætter, bl.a. initiativtager til netværket Sacre.

Rane Baadsgaard Lange

Lærer Vestjyllands Højskole i økologisk iværksætteri. Cand. scient. pol. Københavns Universitet. Tidl. arbejdet med udviklingsbistand og bæredygtighed på Dansk Institut for Internationale Studier.

Ricco Victor

Kulturleder og kunstner. Står i spidsen for den årlige fejring af dansk musik: Spil Dansk Ugen, der i sin spredning og mangfoldighed er Danmarks største musikbegivenhed. Ofte brugt som oplægsholder og debattør, og medvirker i en række tænketanke og udvalg i musik- og kulturlivet. Har et stærk netværk til musiklivets aktører over hele DK. Uddannet med musikerdiplom fra Rytmisk Musikkonservatorium, og medvirker på adskillige albums. Turnerer i kirker med jazzfortolkninger af salmer og sange.

Signe Lund Juhler

Leder Frontløberne. Medlem af bestyrelsen for Voxhall og KPH – Københavns Projekthus.

Solveig Thorborg

Solveig Thorborg, Cand. mag. i Moderne kultur og –kulturformidling. Leder af Salaam Film & Dialog siden 2004. Koordinator af outreachprojektet ArtReach på Nikolaj Kunsthal 2010-12. Underviser på EU publikumsudviklingsprojekt Adeste 2015-16. Publikationer: Undervisningsmaterialer, undervisningspakkerne ”I 7 SIND” og ”3 KLASSER PÅ VEJ" samt bogen ”Aktiv læring med film – fokus på det afrikanske kontinent”.

Ulla Voss Gjesing

Centerchef Kulturprinsen, moderator