Advisory Board

(Sidst opdateret den 19.07.2017) 

Kulturmødet har etableret et advisory board bestående af personer, der både er højt specialiserede og også er kendt for deres brede indsigt, evne til at se sammenhænge, skabe visioner og inspirere dansk kunst og kulturliv.

Med advisory board ønsker Kulturmødet at fastholde visionen om det højest mulige kunstneriske og formidlingsmæssige niveau. - og ikke mindst at sikre udvikling af det, kulturministeren kalder ”den nødvendige diskussion”.

Kulturmødets advisory board har eksperter inden for formidling, kunst af alle arter, organisering af kulturprojekter, børn og unge, foreningsliv, organisationer og institutioner m.m. Advisory board vil være i stadig udvikling.

Udvalget mødes sjældent alle i ét rum – men arbejder især gennem networking og møder, hvor det skønnes nødvendigt. Det tilstræbes, at så mange som muligt af udvalgets medlemmer mødes én gang i løbet af foråret, ligesom deltagelse i Kulturmødet Mors er ønskeligt.

Medlemmer 

Anders Laursen

Musiker opr. civilingeniør, fm Dansk Musiker Forbund

Cecilie Waagner Falkenstrøm

Kunstner og ph.d. forsker på Royal College of Art i London. Cecilie arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og kunstig intelligens. Hun har bl.a. vundet flere internationale kunstpriser for ARTificial Intelligence FRANK.

Christian Have

Kreativ direktør Have Kommunikation. Har arbejdet med store kulturevents i Danmark, USA, Rusland og Asien og modtaget adskillige priser for sit arbejde. Tidl. adjungeret professor Aalborg Universitet og Copenhagen Business School. Forfatter til adskillige bøger. Moderator ved Kulturmødet.

Christian Nissen

Freelancerådgiver, forfatter, medlem af forskellige udvalg og bestyrelser. Oprindelig universitetslektor ved KU., senere forskellige stillinger i miljøministeriet, finansministeriet, på Nationalmuseet og Rigshospitalet og i DR. Har skrevet og redigeret artikler, rapporter og bøger om politik, ledelse, medier og kulturpolitik.

Christian Stadil

Virksomhedsejer, -stifter, bestyrelsesformand, direktør, investor, forfatter og adjungeret professor (CBS). Er ejer af og CEO i det globale Konglomerat THORNICO, bestående af mere end 120 operationelle virksomheder. Christian sidder derudover i en lang række eksterne bestyrelser og tænketanke og en af investorerne i DR1s “Løvens Hule,” den danske version af Dragons’ Den og Shark Tank. Christian er specielt kendt for sin kreative og innovative tænkning, samt sin ledelsesfilosofi Company Karma.

Christina Papsø Weber

Christina Papsø Weber er leder for center for Kultur og Turisme, Helsingør Kommune. Hun er tidl. direktør i Center for Kultur og Udvikling (CKU), Hun er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet og University of Pennsylvania og har tidligere været leder af formidlingsafdelingen på Kunstmuseet ARKEN. Hendes vigtigste interesse- og arbejdsområder er interkulturel dialog, samtidskunst og publikumsudvikling

Clement Kjersgaard

TV-vært, skribent og foredragsholder. Bachelor i filosofi, politik og økonomi Oxford University. BA scient. pol. Københavns Universitet. Kendt gennem DR-programmer som Debatten og Hos Clement. Udgiver af det politiske magasin RÆSON, foredragsholder og ordstyrer. Modtager af Publicistprisen. Moderator ved Kulturmødet.

Elsebeth Gerner Nielsen

Rektor Designskolen Kolding. Cand. rer. soc. Odense Universitet. Tidligere MF (Radikale Venstre) og kulturminister. Mange tillidshverv i dansk kulturliv. Forfatter til flere bøger og modtager af flere priser.

Emilia van Hauen

Kultursociolog, foredragsholder, konceptudvikler, strategisk rådgiver, forfatter og kommentator. Ofte brugt som fast kommentator i flere medier herhjemme, bl.a. Jyllandsposten, Børsen og Femina, samt flere udenlandske medier som BBC World, BBC, RTL, Libéraion, det franske Elle og flere norske og svenske medier. 

Gitta Malling

Skuespiller og innovator og administrator i teaterverdenen. Uddannet på Philippe Gauliers teaterskole i London. Grundlægger af teatergruppen Teaterkavalleriet 1989. Instruktør-opgaver 1996-2001. Fra 2001 leder af Limfjordsteatret.

Hassan Preisler

Forfatter, dramatiker, radiovært og skuespiller. Han er født i Charlottenlund i 1969 og opvokset i Bern, Berlin og Bagsværd, inden han som ung flyttede til København. Han har også boet i Beirut, Madrid og New York. Han har medvirket i teaterforestillinger, film og TV-serier, bl. a. på Østre Gasværk, Teater Grob og CaféTeatret og i filmene Stykke for Stykke, Grønne Hjerter og TvVserien Rita. Han har skrevet dramatik til Århus Teater, Teater Sort/Hvid, Det Flydende Teater og Teatergrad og den roste roman Brun Mands Byrde. Hassan Preisler er en aktiv debattør og rejser over det meste af landet med foredrag og oplæsninger.

Helle Solvang

Dokumentarist, ordstyrer og mødeudvikler. Cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur. Har som radio- og scenevært formidlet sprog, litteratur og musik i DR, bl.a. Sproglaboratoriet, DR Romanprisen og Spil for livet. Udvikler møder og konferencer, som inddrager alle deltagere aktivt. 

Henrik Køhler 

Leder af Teatercentrum, Danmark. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. 
Formand for bestyrelsen "Scenit". Tidl. bestyrelsesformand for Scenekunstens Udviklingscenter - Odsherred Teaterskole. Tidl. medlem af Aftagerpanelet, Statens Teaterskole. 

Iben Albinus Sabroe

Filmanmelder, forfatter og kulturskribent. Cand. Mag. i Engelsk og Æstetik & Kultur. Tidligere Information og Berlingske. Nu Radio 24Syv og TV2Lorry. Bestyrelsesmedlem i Danske Filmkritikere og formand for Bodilkomiteens Manuskripspris. 

Jens Galschiøt

Billedhugger, Art in Defence of Humanism. Udfører samfundskritiske skulpturer og installationer. Fortrinsvis opstillet i det offentlige rum verden over. Indehaver af et stort fabriksområde i Odense med bronzestøberier, gallerier og værksteder. Har lavet kunst siden 80erne og happenings siden Svinehunden i ‘93. Aktuel med Havnearbejderskulptur ved DOK1 i Århus d. 26 august og COP23 i Bonn i November.

Jesper Beinov 

Siden efteråret 2017 særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen, først i Finansministeriet og nu i Forsvarsministeriet. Før det bl.a chef for Berlingskes Lederkollegium samt Kultur-, Debat- og Navneredaktør ved Berlingske Tidende. Uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet, tillige og Master i Europastudier (KU) samt Master i Redaktionel Ledelse (SDU). Desuden censor ved AU, SDU og Journalisthøjskolen.

Johannes Andersen

Samfundsforsker, lektor Aalborg Universitet. Cand. mag. samfundsfag og nordisk sprog og litteratur AAU. Kendt kommentator, samfundsdebattør, foredragsholder og moderator.

John Frandsen

Komponist, organist og dirigent. Cand. phil. musik Århus Universitet. Kirkemusikalsk diplomeksamen og diplomeksamen komposition Det Jyske Musikkonservatorium. Dirigentstudier Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Mange tillidsposter i dansk kulturliv.

Katinka Gøtszche

Gymnasielærer i drama, psykologi og dans. Cand. mag. i dramaturgi og psykologi. Medstifter af Børns Livskundskab. Arbejder med workshops om mindfulness og empati.

Katja Holm

Formand, Dansk Skuespillerforbund. Uddannet ved skuespillerskolen Århus Teater 1997.Tidligere ansættelser: Århus Teater, Ålborg Teater, Nørrebros Teater, Teater Får302, og mange revyer og Det Danske Teater. Medvirket i bl.a. arvingerne, Ditte og Louise 2, Bedrag og Barda, samt Max Pinlig. Modtager af årets Reumert. Foredragsholder og underviser

Kent Martinussen

Arkitekt fra arkitektskoler i Paris, Milano og Kunstakademiet København. Adm. direktør Dansk Arkitektur Center. Tidl. medlem af kulturministerens kanonudvalg for arkitektur

Kirsten Svensmark Møller

Projektleder for Børn, Unge og Talent i KulturKANten 2017-2020. Tidligere friskolelærer og musikskolelærer og har altid brændt for kulturfagene - ikke mindst i forhold til at arbejde med dem tværfagligt. 

Lasse Marker

Partner i konsulentbureauet Rasmussen & Marker, der er kulturlivets rådgivere. Cand.soc. i Statskundskab og Historie. Tidl. radiovært på P1 og tv-vært på DR2, samt forfatter til flere bøger om kommunikation. Desuden ekstern lektor på KU og bestyrelsesmedlem i flere kulturbestyrelser.

Leif Lønsmann

Journalist, tidligere radiodirektør i DR, nu chef for DR Koncerthuset, som efter åbningen i 2009 har mangedoblet aktiviteterne og i dag er et af landets førende venues, med mere end 400 arrangementer om året, og mere end 350.000 gæster, hvoraf op mod hver femte er under 18 år, hvilket skyldes en bevidst indsats for børn og unge, bl.a. gennem DR Musikariet, som indgår i regeringens projekt ”Kend Dit Land” med kultur- og naturoplevelser til skolebørn i hele landet.

Lena Brostrøm Dideriksen

Fm Dansk Artist Forbund. Uddannet og udøvende sanger. Kendt debattør, kulturudvikler og organisationsmenneske. Står bl.a. bag uddannelsen Kunstgreb.

Lone Dirckinck-Holmfeld

Ph.d. i kommunikation fra Roskilde Universitet og MA i sociologi og psykologi fra Aalborg Universitet. Hun er professor i kommunikation og psykologi ved AAU. 

Magnus Restofte

Kommunikationschef, Det Kongelige Teater. Cand. comm. Roskilde Universitets Center. Tidligere bl.a. projektleder markedsføring Dreyer & Kvetny og tilrettelægger Easy Film.

Malene Lundén

Forfatter, foredragsholder og kunstner med en lang række af oplæg, udstilling og kort film i hele verden. Leder af kommunikation og udvikling på Samsø Energiakademi. Uddannet dokumentar fotograf på Nordens Fotoskole. 

Michael Metz Mørch

Generalsekretær, Dansk Kulturinstitut. Omfattende karriere inden for diplomati og erhvervsliv, bl.a. ambassadør i Riga og Warszawa og generalkonsul i New York. Tidligere direktør i SAS, TV2Reklame og BG- og Bikubenfondene. Mange bestyrelsesposter bl.a. i dansk kulturliv.

Mikkel Bogh

Direktør for Statens Museum for Kunst siden 2014. Uddannet kunsthistoriker, har arbejdet i 10 år som forsker og institutleder ved Københavns Universitet og har virket 9 år i rollen som rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Forfatter til artikler og bøger om europæisk kunst og kunstteori i perioden fra 1600-tallet og frem til i dag. Har en fortid som kritiker ved Dagbladet Information og Weekendavisen. Arbejder i sin sparsomme fritid på en bog med titlen Museumsfeber.

Mikkel Vinther

Projektleder, Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet. Underviser i sociale medier og digital dannelse på Krogerup Højskole. Tidl. ungdomsrådgiver i Kulturministeriet og i 5 år tilknyttet Netværket af Ungdomsråd - paraplyorganisation for alle Danmarks frivillige ungdomsråd. - huse og - miljøer. Tidl. formand for spillestedet URT, Ungdomsrådet i Thy.

Mille Obel Høier

Proceskonsulent og iværksætter. Ejer af konsulenthuset Mille Obel som leder og faciliterer forandrings- og udviklingsprocesser. Forfatter til bogen "Kreativ Procesledelse" og uddannet KaosPilot. Tidligere leder af kulturprojekthuset Frontløberne og initiativtager og projektleder på udviklingen af en ny kreativ og kulturel ungdomsuddannelse i Danmark under navnet KKX.

Nadja Pass

Rektor for Samtidens Akademi, hvor hun arbejder for at genfortrylle verden. Social og kulturel iværksætter, der også blandt meget andet står bag samfundslaboratoriet Borgerlyst og Samtalesaloner.

Niels Righolt

Direktør Center for Kunst og Interkultur. Uddannet i litteratur, moderne kultur og kommunikation Københavns Universitet og Centro de lengua y arte Sevilla. Tidligere kommunikationschef og projektkoordinator Kulturby 96, kulturchef Frederiksberg Kommune og direktør Dunkers Kulturhus Helsingborg.

Olav Hesseldahl

Olav Hesseldahl er cand.mag. i filosofi og medstifter af ngo'en Ungdomsbureauet, der engagerer unge i samfundsdebatter gennem workshop, bøger, festivalaktiviteter og analyser. Ungdomsbureauet står f.eks. bag Ungdommens Folkemøde, Danmarks første demokratifestival for unge. 

Per Erik Veng

Direktør, Dansk Kulturinstitut i Bruxelles med ansvar for kulturarbejdet i Benelux og det tysksprogede område (Tyskland, Schweiz og Østrig). Tidl. Presse- og kulturchef, ambassaderåd Berlin. Studier i germansk filologi, teater- og musikvidenskab Københavns Universitet, interne uddannelser i Danmarks Radio og på Stanford Research Institute. Tidl. orkester- og korchef DR, arrangementschef Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

Per Fly

Filminstruktør, uddannet fra Den danske Filmskole. Debutfilm Bænken, herefter bl.a. Arven og Drabet. Modtager af Robert og Bodil.

Peter Aalbæk Jensen

Producer, medstifter og forh. direktør Zentropa. Kontroversiel film- og erhvervs-personlighed. Uddannet på Statens Filmskole (skuespiller og manuskriptforfatter). Modtager af Æres-Bodil for sit arbejde med dansk film.

Peter Kirk

Peter Kirk er skuespiller, instruktør og leder af teatret Asterions Hus. Desuden er han initiativtager til og direktør af Teaterøen i København.

Peter Westphael

Teaterleder Randers Egnsteater. Talsmand for "Scenet".

Poul Martin Bonde

Kommunikationschef Smukfest, fm Dansk Live. Cand. phil. i æstetisk kulturarbejde Århus Universitet. Tidl. musikanmelder, journalist og producer Danmarks Radio og repertoirechef Sony Music. Komponist.

Preben Melander

Professor Copenhagen Business School. Direktør Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse. Forsker og markant iværksætter, bl.a. initiativtager til netværket Sacre.

Rane Baadsgaard Lange

Lærer Vestjyllands Højskole i økologisk iværksætteri. Cand. scient. pol. Københavns Universitet. Tidl. arbejdet med udviklingsbistand og bæredygtighed på Dansk Institut for Internationale Studier.

Ricco Victor

Kulturleder og kunstner. Står i spidsen for den årlige fejring af dansk musik: Spil Dansk Ugen, der i sin spredning og mangfoldighed er Danmarks største musikbegivenhed. Ofte brugt som oplægsholder og debattør, og medvirker i en række tænketanke og udvalg i musik- og kulturlivet. Har et stærk netværk til musiklivets aktører over hele DK. Uddannet med musikerdiplom fra Rytmisk Musikkonservatorium, og medvirker på adskillige albums. Turnerer i kirker med jazzfortolkninger af salmer og sange.

Signe Lund Juhler

Direktør, Fonden Filmtalent. Medlem af bestyrelsen for Voxhall og KPH – Københavns Projekthus.

Solveig Thorborg

Solveig Thorborg, Cand. mag. i Moderne kultur og –kulturformidling. Leder af Salaam Film & Dialog siden 2004. Koordinator af outreachprojektet ArtReach på Nikolaj Kunsthal 2010-12. Underviser på EU publikumsudviklingsprojekt Adeste 2015-16. Publikationer: Undervisningsmaterialer, undervisningspakkerne ”I 7 SIND” og ”3 KLASSER PÅ VEJ" samt bogen ”Aktiv læring med film – fokus på det afrikanske kontinent”.

Ulla Voss Gjesing

Centerchef Kulturprinsen, moderator