Advisory Board

(Sidst opdateret den 19.07.2017) 

Kulturmødet har etableret et advisory board bestående af personer, der både er højt specialiserede og også er kendt for deres brede indsigt, evne til at se sammenhænge, skabe visioner og inspirere dansk kunst og kulturliv.

Med advisory board ønsker Kulturmødet at fastholde visionen om det højest mulige kunstneriske og formidlingsmæssige niveau. - og ikke mindst at sikre udvikling af det, kulturministeren kalder ”den nødvendige diskussion”.

Kulturmødets advisory board har eksperter inden for formidling, kunst af alle arter, organisering af kulturprojekter, børn og unge, foreningsliv, organisationer og institutioner m.m. Advisory board vil være i stadig udvikling.

Udvalget mødes sjældent alle i ét rum – men arbejder især gennem networking og møder, hvor det skønnes nødvendigt. Det tilstræbes, at så mange som muligt af udvalgets medlemmer mødes én gang i løbet af foråret, ligesom deltagelse i Kulturmødet Mors er ønskeligt.

Medlemmer 

Anders Laursen

Musiker opr. civilingeniør, formand Dansk Musiker Forbund

Cecilie Waagner Falkenstrøm

Kunstner og ph.d. forsker på Royal College of Art i London. Cecilie arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og kunstig intelligens. Hun har bl.a. vundet flere internationale kunstpriser for ARTificial Intelligence FRANK.

Christian Have

Kreativ direktør hos Have Kommunikation. Har arbejdet med store kulturevents i Danmark, USA, Rusland og Asien og modtaget adskillige priser for sit arbejde. Tidligere adjungeret professor Aalborg Universitet og Copenhagen Business School. Forfatter til adskillige bøger. Moderator ved Kulturmødet.

Christian Nissen

Freelancerådgiver, forfatter, medlem af forskellige udvalg og bestyrelser. Oprindelig universitetslektor ved KU., senere forskellige stillinger i miljøministeriet, finansministeriet, på Nationalmuseet og Rigshospitalet og i DR. Har skrevet og redigeret artikler, rapporter og bøger om politik, ledelse, medier og kulturpolitik.

Christian Stadil

Virksomhedsejer og stifter, bestyrelsesformand, direktør, investor, forfatter og adjungeret professor (CBS). Er ejer af og CEO i det globale Konglomerat THORNICO, bestående af mere end 120 operationelle virksomheder. Sidder derudover i en lang række eksterne bestyrelser og tænketanke og en af investorerne i DR1s Løvens Hule, den danske version af Dragons’ Den og Shark Tank. Christian er specielt kendt for sin kreative og innovative tænkning, samt sin ledelsesfilosofi Company Karma.

Christina Papsø Weber

Christina Papsø Weber er leder for center for Kultur og Turisme, Helsingør Kommune. Hun er tidligere direktør i Center for Kultur og Udvikling (CKU), Hun er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet og University of Pennsylvania og har tidligere været leder af formidlingsafdelingen på Kunstmuseet ARKEN. Hendes vigtigste interesse- og arbejdsområder er interkulturel dialog, samtidskunst og publikumsudvikling

Clement Kjersgaard

Tv-vært, skribent og foredragsholder. Bachelor i filosofi, politik og økonomi Oxford University. BA scient. pol. Københavns Universitet. Kendt fra DR-programmer som Debatten og Hos Clement. Udgiver af det politiske magasin RÆSON, foredragsholder og ordstyrer. Modtager af Publicistprisen. Moderator ved Kulturmødet.

Elsebeth Gerner Nielsen

Rektor Designskolen Kolding. Cand. rer. soc. Odense Universitet. Tidligere MF (Radikale Venstre) og kulturminister. Mange tillidshverv i dansk kulturliv. Forfatter til flere bøger og modtager af flere priser.

Emilia van Hauen

Kultursociolog, foredragsholder, konceptudvikler, strategisk rådgiver, forfatter og kommentator. Ofte brugt som fast kommentator i flere medier herhjemme, bl.a. Jyllandsposten, Børsen og Femina, samt flere udenlandske medier som BBC World, BBC, RTL, Libéraion, det franske Elle samt norske og svenske medier. 

Gitta Malling

Skuespiller og innovator og administrator i teaterverdenen. Uddannet på Philippe Gauliers teaterskole i London. Grundlægger af teatergruppen Teaterkavalleriet 1989. Instruktør siden år 1996. Fra år 2001 leder af Limfjordsteatret.

Hassan Preisler

Forfatter, dramatiker, skuespiller og radiovært. Han debuterede i 2013 med den autofiktive roman "Brun mands Byrde", som både høstede anmelderroser og vandt vægtige priser. Siden har han skrevet en lang række teaterstykker om meget forskellige emner - fra skilsmisse til terror - blandt andet til Aarhus Teater og Malmø Stadsteater. Hver uge formulerer Hassan Preisler sig i Berlingskes søndagstillæg om livets dilemmaer, og han er vært på sit eget ugentlige samtaleprogram på radio24syv, "Det Næste Kapitel". Hassan Preisler er en erfaren foredragsholder og har været moderator på samtaler over det meste af landet i mange forskellige sammenhænge. Han skriver for tiden på sine næste to bøger til forlagene Lindhardt & Ringhof og Carlsen. De handler begge om tabt tro og genvundet håb. 

Helle Solvang

Dokumentarist, ordstyrer og mødeudvikler. Cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur. Har som radio- og scenevært formidlet sprog, litteratur og musik i DR, bl.a. Sproglaboratoriet, DR Romanprisen og Spil for livet. Udvikler møder og konferencer, som inddrager alle deltagere aktivt. 

Henrik Køhler 

Direktør, Teatercentrum. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole.  Formand for bestyrelsen Scenit. Tidligere. bestyrelsesformand for Scenekunstens Udviklingscenter - Odsherred Teaterskole. Tidligere. medlem af Aftagerpanelet, Statens Teaterskole. 

Iben Albinus Sabroe

Forfatter og filmanmelder, cand. mag. i Engelsk og Æstetik & Kultur. Tidligere journalist på Information og Berlingske og mangeårigt bestyrelsesmedlem i Danske Filmkritikere. Nu selvstændig manuskriptforfatter, ekstern lektor i Manuskriptudvikling på Syddansk Universitet og formand for Bodilkomiteens Manuskriptspris.

Jens Galschiøt

Billedhugger, Art in Defence of Humanism. Udfører samfundskritiske skulpturer og installationer. Fortrinsvis opstillet i det offentlige rum verden over. Indehaver af et stort fabriksområde i Odense med bronzestøberier, gallerier og værksteder. Har lavet kunst siden 80erne og happenings siden Svinehunden i ‘93. 

Jesper Beinov 

Forhenværende kultur-, debat- og navneredaktør, Berlingske Tidende, samt chef for Berlingskes Lederkollegium. Siden efteråret 2016 særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen, først i Finansministeriet og nu i Forsvarsministeriet.  Uddannet cand.mag. i Historie og Dansk fra Københavns Universitet, Master i Europastudier (KU) samt Master i Redaktionel Ledelse (SDU). Desuden censor ved AU, SDU og Journalisthøjskolen.

Johannes Andersen

Samfundsforsker, lektor Aalborg Universitet. cand. mag. Samfundsfag og Nordisk sprog og litteratur AAU. Kendt kommentator, samfundsdebattør, foredragsholder og moderator.

Katja Holm

Moderator og vicepræsident, FIA. Tidl. formand for Dansk Skuespillerforbund. Uddannet ved skuespillerskolen Aarhus Teater 1997. Medvirket i bl.a. Arvingerne, Ditte & Louise, m. fl. Modtager af årets Reumert. Foredragsholder og underviser. Uddannet mediator og projektleder med stor indsigt i kulturverdenen. 

Kent Martinussen

Administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center. Kent er uddannet arkitekt ved udenlandske arkitektskoler med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han har undervist og forsket ved danske og udenlandske universiteter og arkitektskoler og drevet egen tegnestue med talrige internationale projektudstillinger i Asien, Arabien, Europa og USA af egne arkitekturprojekter.

Kirsten Svensmark Møller

Projektleder for Børn, Unge og Talent i KulturKANten 2017-2020. Tidligere fri- og musikskolelærer og har altid brændt for kulturfagene - ikke mindst i forhold til at arbejde med dem tværfagligt. 

Lasse Marker

Partner i konsulentbureauet Rasmussen & Marker, der er kulturlivets rådgivere. Cand.soc. i Statskundskab og Historie. Tidligere radiovært på P1 og tv-vært på DR2, samt forfatter til flere bøger om kommunikation. Desuden ekstern lektor på KU og bestyrelsesmedlem i flere kulturbestyrelser.

Leif Lønsmann

Journalist, tidligere radiodirektør i DR, nu chef for DR Koncerthuset, som efter åbningen i 2009 har mangedoblet aktiviteterne og i dag er et af landets førende venues,.

Lena Brostrøm Dideriksen

Fm Dansk Artist Forbund. Uddannet og udøvende sanger. Kendt debattør, kulturudvikler og organisationsmenneske. Står blandt andet bag uddannelsen Kunstgreb.

Lene Hjorth

CSR-direktør i Jyske Bank, bestyrelsesformand og forfatter. Uddannet fra Københavns Universitet, Dansk og Idræt. Master i Kommunikation fra RUC. Har udviklet og arbejdet med tværsektorielle partnerskaber gennem de sidste 30 år med fokus på at udvikle lokalmiljøerne i samarbejde med borgere og erhvervslivet.

 

Magnus Restofte

Kommunikationschef og medlem af direktionen, Det Kongelige Teater. Cand. Comm'er. Tidligere souschef og kommunikationschef på spillestedet VEGA, medlem af steering commitee for det europæiske samarbejde Liveurope. Jurymedlem for Artbeatprisen samt Kravlingprisen. Foredragsholder og debattør.

Malene Lundén

Forfatter, foredragsholder og kunstner med en lang række af oplæg, udstilling og kort film i hele verden. Leder af kommunikation og udvikling på Samsø Energiakademi. Uddannet dokumentarfotograf på Nordens Fotoskole. 

Michael Metz Mørch

Generalsekretær, Dansk Kulturinstitut. Omfattende karriere inden for diplomati og erhvervsliv, bl.a. ambassadør i Riga og Warszawa og generalkonsul i New York. Tidligere direktør i SAS, TV2 Reklame og BG- og Bikubenfondene. Mange bestyrelsesposter bl.a. i dansk kulturliv.

Mikkel Bogh

Direktør for Statens Museum for Kunst siden 2014. Uddannet kunsthistoriker, har arbejdet i 10 år som forsker og institutleder ved Københavns Universitet og har virket 9 år i rollen som rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Forfatter til artikler og bøger om europæisk kunst og kunstteori i perioden fra 1600-tallet og frem til i dag. Har en fortid som kritiker ved Dagbladet Information og Weekendavisen. Arbejder i sin sparsomme fritid på en bog med titlen Museumsfeber.

Mikkel Vinther

Projektleder, Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet. Underviser i sociale medier og digital dannelse på Krogerup Højskole. Tidligere ungdomsrådgiver i Kulturministeriet og i 5 år tilknyttet Netværket af Ungdomsråd - paraplyorganisation for alle Danmarks frivillige ungdomsråd. - huse og - miljøer. Tidligere formand for spillestedet URT, Ungdomsrådet i Thy.

Mille Obel Høier

Proceskonsulent og iværksætter. Ejer af konsulenthuset Mille Obel som leder og faciliterer forandrings- og udviklingsprocesser. Forfatter til bogen Kreativ Procesledelse og uddannet KaosPilot. Tidligere leder af kulturprojekthuset Frontløberne og initiativtager og projektleder på udviklingen af en ny kreativ og kulturel ungdomsuddannelse i Danmark under navnet KKX.

Niels Righolt

Direktør, Center for Kunst og Interkultur. Uddannet i litteratur, moderne kultur og kommunikation fra Københavns Universitet og Centro de lengua y arte Sevilla. Tidligere kommunikationschef, projektkoordinator Kulturby 96, leder af bl.a. Møstings Hus, direktør Dunkers Kulturhus Helsingborg og leder af Cultures. Niels sidder i en række europæiske netværk og bestyrelser.

Olav Hesseldahl

Olav Hesseldahl er cand.mag. i Filosofi og medstifter af NGO'en Ungdomsbureauet, der engagerer unge i samfundsdebatter gennem workshop, bøger, festivalaktiviteter og analyser. Ungdomsbureauet står f.eks. bag Ungdommens Folkemøde, Danmarks første demokratifestival for unge. 

Per Erik Veng

Tidligere direktør, Dansk Kulturinstitut i Bruxelles med operationsområdet Benelux og det tysksprogede område. Tidligere orkester- og korchef i DR og presse- og kulturchef, ambassaderåd i Berlin. Studier i germansk filologi, teater- og musikvidenskab på Københavns Universitet, interne uddannelser i Danmarks Radio og på Stanford Research Institute i USA. Medlem af flere kulturbestyrelser og -udvalg i Danmark og Norden

Peter Aalbæk Jensen

Producer, medstifter og forhenværende direktør Zentropa. Kontroversiel film- og erhvervspersonlighed. Uddannet på Statens Filmskole (skuespiller og manuskriptforfatter). Modtager af Æres-Bodil for sit arbejde med dansk film.

Peter Kirk

Peter Kirk er skuespiller, instruktør og leder af teatret Asterions Hus. Desuden er han initiativtager til og direktør af Teaterøen i København.

Peter Westphael

Teaterleder Randers Egnsteater. Talsmand for Scenet.

Preben Melander

Professor Copenhagen Business School, direktør hos Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse, forsker og markant iværksætter, bl.a. initiativtager til netværket Sacre.

Rane Baadsgaard Lange

Lærer Vestjyllands Højskole i økologisk iværksætteri. Cand. scient. pol. Københavns Universitet. Tidligere arbejdet med udviklingsbistand og bæredygtighed på Dansk Institut for Internationale Studier.

Ricco Victor

Kulturleder, kunstner og kommentator. Direktør for Spil Dansk, der med Spil Dansk Ugen i sin spredning og mangfoldighed er Danmarks største musikbegivenhed. Ofte brugt som oplægsholder og debattør, og medvirker i en række tænketanke og udvalg i kulturlivet. Diplomuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og medvirker på adskillige albums. Har som professionel musiker spillet mere end 1.000 koncerter i Danmark. 

Signe Lund Juhler

Direktør i Fonden Filmtalent. Sekretariatschef i Screen Talent Europe. Bestyrelsesmedlem i Fonden Voxhall og bestyrelsesforkvinde for dansekompagniet Don Gnu. Kulturnørd, motorcyklist og mor til 2.

Solveig Thorborg

Solveig Thorborg, cand. mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling. Leder af Salaam Film & Dialog siden 2004, koordinator af outreachprojektet ArtReach på Nikolaj Kunsthal 2010-12. Underviser på EU publikumsudviklingsprojekt Adeste 2015-16. Publikationer: Undervisningsmaterialer, undervisningspakkerne I 7 SIND og 3 KLASSER PÅ VEJ samt bogen Aktiv læring med film – fokus på det afrikanske kontinent.

Ulla Voss Gjesing

Centerchef ved Kulturprinsen, Udviklingscenter for Børne - og Ungekultur i Viborg, idé- og projektudvikler, procesfacilitator, mentor og coach, rådgiver for projekter med lokal, regional, national og international impact. Netværksskaber i FOKUS: Forum for kunst og kultur i skolen, BUM - Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland, KULTProjektet: Små børns møde med kunst og kultur.