48 timer med debatter og kulturoplevelser for alle

Pressemeddelelse den 30. juni 2015

Pressefotos kan hentes på Flickr

Den 20. til 22. august afholdes Kulturmødet på Mors for tredje gang. En lang række af landets mest prominente aktører og debattører inden for kunst, kultur, erhverv og politik vil sætte kunsten og kulturen massivt på dagsordenen. Derudover byder dagene også på et mekka af mere end 150 kulturoplevelser, og de mange folkelige debatter og oplevelser bliver dermed en integreret del af lokalsamfundet.

Til august gentager Kulturmødet de sidste to års succes, når Mors i løbet af 48 timer danner rammen omkring en lang række debatter og oplevelser – alle med kunsten og kulturen som omdrejningspunkt. I år forventes mere end 10.000 deltagere.

Kulturmødet sætter fokus på temaer som kunsten og kulturens betydning, kunstnerisk ytringsfrihed, kunstens betydning for børn og unge, virksomheders kulturelle ansvar, amatørkultur, den geografiske spredning af kunsten og kunststøtten og meget mere. Kulturmødet 2015 bliver også stedet, hvor politikere og partier skal tage den første debat om kulturen de næste fire år.

Interessen for Kulturmødet landet over er stor. Blandt de op mod 200 tilmeldte debattører kan nævnes:

 • Tegner og forfatter Anders Morgenthaler
 • Direktør for Jyske Bank Lene Hjort
 • Direktør for KBH+ Kitte Wagner
 • Direktør for Det Kgl. Teater Morten Hesseldahl
 • Medlem af Statens Kunstfond Ditte Maria Bjerg
 • Balletchef på Det Kgl. Teater Nikolaj Hübbe
 • Standup-komiker Jonatan Spang
 • Skuespiller og instruktør Hassan Preisler
 • Skuespilchef på Det Kgl. Teater Morten Kirkskov
 • Kulturdirektør på DR Tine Smedegaard Andersen
 • Direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh
 • Direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen
 • Forfatter Peter Høeg
 • Formand for Dansk Musiker Forbund Anders Laursen
 • CEO i Call Me Hanne Lindblad
 • Desuden en lang række andre politikere, kulturordførere og aktører inden for kunst, kultur og erhverv.

Clement Kjersgaard og Stéphanie Surrugue styrer slagets gang under de store paneldebatter, de støttes op af Christian Have og Helle Solvang, der også vil facilitere mere intime samtaler omkring kunst og kultur belyst fra forskellige vinkler.

Under paneldebatterne inviteres publikum til aktiv deltagelse, så muligheder og udfordringer i kulturen kan blive belyst fra flest mulige vinkler.

Et mekka af kulturelle oplevelser

Udover de mange debatarrangementer forvandler Kulturmødet også Mors til en platform for kulturelle oplevelser i alle afskygninger. Mere end 150 arrangementer inden for film, musik, arkitektur, design, digital kunst, scenekunst, billedkunst og litteratur bidrager til at gøre Kulturmødet til et sandt kulturmekka.

Blandt andet vil der være rytmiske og klassiske koncerter, fællesspisning, teater, arrangementer i private hjem, samtalecykel, gratis klipning, skriveworkshop for flygtninge, graffiti, skulpturudstilling, en malerobot og en lang række aktiviteter for børn – blandt andet tegneværksted og højtlæsning foruden Legeskibet, der lægger til land ved Kulturmødet.

Gasværksvej bliver til KulturVejen

I år sættes der massivt ind på Gasværksvej – også kaldet KulturVejen under Kulturmødet. Her er arkitekturen brugt til at skabe et rum, hvor kunsten og kulturen udfoldes gennem brugerinvolvering og lokal forankring. Resultatet af en arkitektkonkurrence med støtte fra Statens Kunstfond, som udmunder i en stor pavillonscene, vil også kunne opleves på Kulturvejen.

Kulturmødet kan i år præsentere et samarbejde med Aalborg Universitet, hvor studerende omdanner skovområder til scenerum. Krat og buskads bliver ryddet til fordel for udvikling af alternative scenerum med lys og teknologiske virkemidler, som kan bruges af borgerne efterfølgende.

KulturFjorden er igen i år et område for de unge. Her vil der være et massivt udbud af aktiviteter, men i år vil unge også campere på området, og derudover vil der være en række debatter, der særligt inddrager de unge.

Alle er velkomne

Kulturmødet 2015 foregår over 48 timer den 20. til 22. august på Nykøbing Mors, og det er gratis at deltage.

Kulturmødet er åbent for alle, og derfor er kan man nu nemt bestille en samlet pakkerejse både fra Sjælland, Fyn og Jylland, hvor både transport og logi er inkluderet.

Heri kan man overnatte på enten Danhostel Roslev eller i en af Jesperhus’ hotelhytter samt blive kørt gratis til og fra Kulturmødet. Priserne starter fra 1.249,- kr. pr. person, og man kan læse mere herom og bestille sin pakkerejse på: http://kulturmoedet.dk/km15-pakkerejser.aspx

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfond, Kulturaftale Nordjylland, Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden, Augustinusfonden, Færch Fonden og Tuborgfondet (rytmisk musiksponsor)

Det endelige program offentliggøres den 29/7 - om eftermiddagen :-)

Facebook: www.facebook.com/kulturmoedet 
Twitter www.twitter.com/Kulturmoedet
Instagram: www.instagram.com/kulturmoedet 
Youtube: www.youtube.com/kulturmoedet

Pressekontakt:

Have Kommunikation
Kristina Sindberg, Kristina@have.dk, tlf. 24860184.
Sarah Vadgaard, sarah@have.dk, tlf. 33252107
Viktoria Skovhus, viktoria@have.dk, tlf. 33252107

Øvrige oplysninger om Kulturmødet fås ved de daglige ledere:

Niels Otto Degn, tlf. 40 44 02 44, Niels.O.Degn@morsoe.dk.

Claus Svenstrup, tlf. 40 84 54 73, c.svenstrup@rn.dk