Kulturen og folket til debat

Pressemeddelelse d. 16. april 2015

Pressefotos kan hentes på Flickr 

”Kulturen og folket” er emnet, når Albertslund Kommune og Kulturmødet inviterer til debat onsdag den 29. april på Albertslund Hovedbibliotek. Hvorfor er kunst og kultur ikke en større del af danskernes selvforståelse? Kan vi bruge kunsten og kulturen mere aktivt i udviklingen af os selv og samfundet? Og vil mere kunst og kultur i uddannelserne give samfundet større sammenhængskraft og flere muligheder for udvikling?  

Clement Kjersgaard styrer debatten mellem deltagerne i salen og de inviterede debattører: 

  • Kitte Wagner, direktør KBH+ 
  • Carsten Thau, Professor ved Kunstakademiets Arkitektskole  
  • Cecilie Waagner Falkenstrøm, kunstner, fremtidsforsker og foredragsholder 
  • Julia Lahme, cand.mag. i Etnologi, forfatter og foredragsholder 
  • Sørine Gotfredsen, journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør 
  • Mattias Tesfaye, murer og folketingskandidat (S) 

Emnet er inspireret af kulturdebatten i andre lande, hvor kunst og kultur udgør en langt større del af den nationale og folkelige selvforståelse, end det lader til at være tilfældet i Danmark. Den vigtige debat om kulturen og folket bliver samtidig ét af de centrale temaer på Kulturmødet Mors, der afholdes den 20.-22. aug. i Nykøbing Mors. 

Sørine Gotfredsen, sognepræst og samfundsdebattør: 

”Jeg mener, at der her i landet findes to grundlæggende tilgange til kunst. Enten ses den som højt svævende, lidt abstrakt og elitær og ikke beregnet til daglig brug for almindelige mennesker. Eller også ses den som folkelig og ikke udfordrende. Vi mangler bevidstheden om den tilgang til kunsten, der på mere almen vis opbygger og fylder i den daglige samtale, og som ikke skal vurderes efter den lidt primitive ”elite kontra folkelig” – målestok.” 

Netop Albertslund Kommune arbejder målrettet med at udfylde dette rum og med at inddrage borgerne i udviklingen af kulturen.  

Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune: 

”Kulturmødet er – ligesom kulturen i Albertslund – for alle. Vi vil et mangfoldigt kulturliv, hvor borgere møder kultur og kunst på overraskende steder i byrummet samt på vores kulturinstitutioner. Og det er helt bevidst, fordi vi tror på, at kulturen kan være drivkraft og skabe muligheder og sammenhænge, som alle kan få glæde af. Borgerne i Albertslund skal også opleve, at netop de kan bidrage til at skabe en bedre kommune gennem kunst og kultur, derfor inviteres borgerne også ofte til at indgå i skabelsesprocesserne”. 

Kulturmødet 2015 afholdes for tredje gang fra den 20.-22. august på Mors. Et bredt udsnit af kulturaktører, kunstnere, politikere og erhvervsfolk deltager aktivt i debatten om kulturens potentialer og udfordringer, og hvordan disse påvirkes af og påvirker erhvervsliv, politik og samfund. Sidste år deltog 10.000 i Kulturmødet på Mors. 

Det er gratis at deltage i arrangementet i Albertslund den 29. april 2015. Der er plads til 100 mennesker. Billetter kan bestilles på www.albertslundbibliotek.dk/arrangementer

Arrangementet i Albertslund indgår i Kulturmødets nationale program med optaktsarrangementer over hele landet.  

Læs mere om Kulturmødet på www.kulturmødet.dk eller følg med løbende via de sociale medier:

Facebook: www.facebook.com/kulturmoedet 
Twitter www.twitter.com/Kulturmoedet
Instagram: www.instagram.com/kulturmoedet 
Youtube: www.youtube.com/kulturmoedet

PRESSEKONTAKT:

Have Kommunikation
Kristina Sindberg, Kristina@have.dk, tlf. 24860184