Kulturen til debat i Bruxelles

Pressemeddelelse 23. juni 2014

Pressefotos kan hentes på Flickr

Som led i en række optaktsmøder i både ind- og udland afholder Kulturmødet international optakt i Bruxelles onsdag den 25. juni. Det foregår på Det Danske Kulturinstitut, hvor kulturen bliver debatteret med fokus på EU, globale udviklingsmuligheder og meget mere.

Tiden frem til Kulturmødet på Mors den 21.-23. august bruges på at styrke og fremme kulturdebatten og den generelle interesse for kulturområdet, og derfor har man søsat 25 mini-kulturmøder, som fungerer som optakt til Kulturmødet på Mors. Optaktsinitiativet er både nationalt og internationalt. Kulturmødet har nemlig ikke kun ambitioner om at rejse rundt i Danmark for at få input til Kulturmødet 2014, og derfor er der indgået samarbejder med internationale kulturinstitutioner omkring en række optaktsmøder.

Bruxelles: Debat om kulturen i EU

Onsdag den 25. juni går turen til Bruxelles, hvor endnu en spændende optaktsdebat vil finde sted fra kl. 10.00 til 12.00. Temaet for mødet er at drøfte, hvordan parlamentet, kommissionen og udenrigstjenesten i EU kan arbejde videre med de anbefalinger og pilotprojektforslag, der er kommet frem i den famøse rapport Preparatory Action: Culture in EU External Relations

I en foranderlig verden, hvor nye økonomier vinder frem på den europæiske dagsorden – ikke europæiske kulturer og værdisæt – hvordan bærer vi os ad med at bygge broer, udvikle kulturel intelligens samt udsyn og tolerance for forskelligheder? Hvad er dansk/europæisk kulturel identitet? Hvad kan vi bidrage med i den globale kulturdebat, og hvad kan vi lære af andre kulturer – eksempelvis i den 3. verden?

Det er nogle af de spørgsmål, som de fremmødte vil kunne opleve en livlig debat om i Bruxelles. Else Christensen-Redzepovic, direktør for det danske kulturinstitut, vil agere moderator med en række skarpe debattører. Debatten er gratis og åben for alle og afholdes på Det Danske Kulturinstitut, Rue Royale 35 1000, Bruxelles, Belgien.

For yderligere information, kontakt venligst:

Presseansvarlig: Kristina Sindberg, Have Kommunikation // kristina@have.dk // 24 86 01 84
Niels Otto Degn, chefkonsulent, Morsø Kommune // niels.o.degn@morsoe.dk //  40 44 02 44
Claus Svenstrup, specialkonsulent, Region Nordjylland // C.Svenstrup@rn.dk // 40 84 54 73

Fakta om Kulturmødet

Kulturmødet blev afholdt for første gang i 2013 på Mors og finder sted igen d. 21.-23. august 2014. Et bredt udsnit af kulturaktører, kunstnere, politikere og erhvervsfolk deltager aktivt i debatten om kulturens potentialer og udfordringer, og hvordan disse påvirkes og påvirker erhvervsliv, politik og samfund.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland og er støttet af samtlige nordjyske kommuner gennem Kulturaftale Nordjylland, Spar Nord Fonden, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Bikubenfonden og LAG Thy-Mors.