Kulturmødet på Mors sætter scenen for den kulturpolitiske debat

Trods blæst og regn deltog mere end 24.000 i den sjette udgave af Kulturmødet. Det afholdte altså hverken landets toppolitikere, museums– og teaterdirektører, medie– og erhvervsfolk, kunstnere og andre kulturinteresserede i at deltage i en af Danmarks største debatskabende kulturbegivenheder.

Pressemeddelelse den 25. august 2018
Hent pressefotos her

Under årets tema ”at bygge bro” mødte de hinanden på kryds og tværs omgivet af kunst og kultur. Kulturmødet har på få år etableret sig som kunsten og kulturens platform for kulturdebatten. På samme tid tiltrækker begivenheden også børn, unge og ældre, når der inviteres til i alt 450 arrangementer – alle gratis.

I år kunne Kulturmødet præsentere omkring 170 samtaler fordelt på 18 forskellige scener. De mere end 24.000 deltagere tog i løbet af 48 timer del i blandt andet et Politisk Topmøde med landets partiledere. De oplevede en helt ny børnefestival med spansk flamenco, børneteater og animationsfilm. Sang fællessang, dansede tango og lyttede til både nye talenter som I Just Came From The Moon og DJ on Iceland og etablerede kunstnere som den nordiske trio Dreamers Circus, sangerinde Kira Skov og operasanger Johan Reuter. De mødte installations– og performancekunst, teater og dans på gaden, i kirken og i biografen. 

Kulturmødet er en stærk platform 

Torsdag blev de 48 timer skudt i gang med et Politisk Topmøde, der samlede partilederne fra Folketingets partier på Folkescenen. 2018 har i det hele taget båret præg af stor politisk engagement. Kulturminister Mette Bock offentliggjorde på kulturmødets første dag regeringens udspil på kulturområdet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. 

Også de unge har været stærkt repræsenteret til årets Kulturmøde. Anført af Frontløberne har KulturFjorden ageret platform for samtaler som ”Kultur med (ud)kant”, ”Digitalisering” og ”Ungdommens rolle i fremtidens demokrati.” Lagt sammen med en række initiativer, arrangementer og kunstneriske indslag har de unge i år virkelig fået markeret sig som en vigtig stemme i kulturdebatten på Mors. 

Direktør for Kulturmødet Trine Bang fortæller,

 ”Kulturmødet er lykkedes med at slå sig fast som en stærk platform for kulturdebatten i Danmark. For at bevare den position skal vi hele tiden være i bevægelse og sikre, at vi er relevante for både den professionelle branche og for det kulturinteresserede publikum, som med Kulturmødet oplever kunsten helt tæt på. Nu glæder jeg mig til at udvikle de samarbejder vi har og til at invitere nye stemmer om bord.” 

Kulturmødet er arrangeret af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Begge steder er der begejstring at spore efter årets Kulturmøde. 

Formand for Kulturmødets bestyrelse, Hans Ejner Bertelsen, der også er borgmester i Morsø Kommune udtaler,

”Jeg er stolt og meget rørt over, at så mange mennesker bakkede op – og ikke ud – selvom luftfugtigheden var lidt højere end normalt. Kulturmødet Mors har igen markeret sig som et nationalt og kulturelt samlingspunkt. Et samlingspunkt som vi fortsat har behov for, og som kulturen har fortjent.”

Ulla Astman, som er næstformand i bestyrelsen og regionsrådsformand i Region Nordjylland, stemmer i, 

”Jeg er glad for at se igen i år, at så mange kulturinstitutioner, kunstnere, regioner, kommuner og ikke mindst helt almindelige borgere finder sammen om en fælles interesse i at diskutere og møde kunsten og kulturen. Det vidner om, at der ligger et stærkt samarbejde bag Kulturmødet, der rækker langt ud i fremtiden.”

Kulturmødet i tal

  • 450 arrangementer – heraf var omkring 170 samtaler
  • 30 medier – regionale og nationale repræsenteret. Heraf var flere medier taget til Mors med eget produceret indhold som del af programmet.
  • 110 antal frivillige plus en række lokale foreninger 
  • 18 scener
  • Mere end 24.000 deltagere
  • Kulturmødet afholdes for sjette år i træk


For yderligere information, kontakt venligst: 
Kristina Sindberg / kristina@have.dk / 24 86 01 84 
Natasha Holst Bülow / natasha@have.dk / 27 63 69 88 
Trine Bang / trinebang@kulturmodet.dk / 21 38 17 37