Kulturmødet præsenterer stort klassisk musikprogram

Pressemeddelelse 20. jun. 2016

Hent pressefotos via Flickr > 

Når Kulturmødet på Mors fra den 25.-27. august for fjerde år sætter kunsten og kulturens rolle til debat, bliver det samtidig med det største klassiske musikprogram i mødets historie. Både musikere fra den internationale og danske klassiske musikelite gæster øen.

Siden Morsø for første gang i 2013 dannede rammen for Kulturmødet, er interessen for mødet vokset markant. Sidste år deltog således hele 17.000 deltagere i mødet, som er åbent og gratis for alle. Det klassiske musikprogram tages derfor til nye højder og i år præsenterer man det hidtil største klassiske musikprogram, som rummer optrædener fra både den danske og internationale musikelite.

Fra klassisk kammermusik til opera på cykler

Fra den internationale musikscene kan besøgende opleve den meget berømte David Orlowsky Trio, der er tidens absolutte klezmerkonger. Trioen har tidligere optrådt på en række af verdens store musikscener herunder Carnegie Hall, men kan altså nu opleves på Mors. Dertil vil den verdensomspændende danske violinist Line Kruse besøge øen og i samarbejde med sin trio give et indblik i sit fordomsfrie univers, hvor hun kombinerer tonerne fra både jazz, latin, salsa og tango i en moderne fortolkning med friske pust af elektroniske beats.

Den prisbelønnede danske klavertrio Trio Vitruvi, der i 2014 blandt andet løb med både førsteprisen og publikumsprisen i P2’s Kammermusikkonkurrence, vil også finde vej forbi Kulturmødet. Det samme vil kammermusikerne fra Thy Masterclass og Ensemble MidtVest. Besøgende vil desuden kunne opleve landsholdet for unge strygertalenter DUEN og Konservatoriets slagtøjsensemble Percurama Percussion under ledelse af professor Gert Mortensen.

Et gæstespil fra Copenhagen Opera Festival vil indtage Kulturmødet på cykler. Mens Copenhagen Opera Festivals engagerede leder Michael Bojesen også kommer til at indbyde til fællessang i selskab med DR’s Juniorkor. Også en blæserkvartet fra Det Kongelige Kapel besøger Kulturmødet, hvor de blandt andet vil spille solen ned’ fra en altan på Kulturvejen.

Læs om vores rytmiske program, hvor vi kommer vidt omkring i verdenen.