Kunsten omgiver Mors under Kulturmødet 2016

Pressemeddelelse 23. jun. 2016

Hent pressefotos via Flickr > 

Omgivelserne vil emme af kunst, når Kulturmødet på Mors fra den 25.-27. august for fjerde år sætter kunsten og kulturens rolle til debat. De besøgende vil således kunne opleve alt fra sejlende skulpturer i vandet til kunst i bybilledet og lysinstallationer i skoven.

Imens en række debattører vil diskutere kunsten og kulturens rolle i samfundet, vil de idylliske rammer på Mors samtidig indbyde de besøgende ind i kunstens sanselige nærvær med over flere kunst- og kulturoplevelser.

Life-Boats i havnen

I havnen i Nykøbing vil en af de store attraktioner i år være værket Life-Boats af den norske billedkunstner Marit Benthe Norheim. Værket er en sejlende skulpturel installation i form af tre flydende ’skibe’ i beton og er en fortælling om kvindens tre livsfaser: ungdom, graviditet og alderdom. Med titlerne Mit skib er ladet med Længsel, Mit skib er ladet med Liv og Mit skib er ladet med Minder repræsenterer hver skulptur sin egen identitet og fortælling, som kan opleves på hver skulpturs inder- og yderside.

Havnen vil også danne ramme om kunstneriske udtryk fra kunstnerduoen Jens og Morten ved skibet Marilyn Ann.

Billed- og fotokunst præger bybilledet

Af andre aktiviteter kan nævnes BilledKunstnerForbundets containerudstilling, der inviterer besøgende ind i forskellige kunstneres universer. Kunstnersammenslutningen Corner, der havde stor succes sidste år i Monas Hus, deltager med Corner Kube, der vil bestå af 36 værker alle på 122 cm x 122 cm. og i Kunstbygningen kan man i år opleve kunstmaleren Mie Olise, der udstiller nye værker. Foreningen PixlArt, der er bestående af nogle af landets bedste fotokunstnere, viser fotokunst i international klasse og indbyder i øvrigt til at børn kan udvikle deres fotoevner.

Virtual reality og installationer

Kunstneren Cecilie Falkenstrøm viser og udvikler Virtual Reality kunst på årets Kulturmøde ligesom Animationskolen i Viborg præsenter en virtuel park med kunstneriske figurer, men kan gå rundt i. Studerende fra Aalborg Universitet vil desuden igen i år vil opsætte Lysskoven. Læs meget mere, om hvordan Virtual Reality bliver en del af Kulturmødet >

Det endelige program offentliggøres en måned før Kulturmødet 2016. Men vi kan afsløre vores store musikprogram.