Legeskibet kommer til Kulturmødet

Det ambitiøse projekt har vind i sejlene

Pressemeddelelse 25. juni 2015

Seks byer, mere end 1.500 skoleelever, 8.000 besøgende og otte særlige visionssejladser. Sådan kan Legeskibets syv første og særdeles succesfulde uger opsummeres – og den 17.-24. august er turen kommet til Mors, når Legeskibet lægger vejen forbi Kulturmødet. Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fondens mål med Legeskibet er at inspirere til en forandring af Danmarks blå byrum gennem leg og bevægelse.

Det hele begyndte den 7. maj, da Legeskibets store åbningsevent fandt sted på Islands Brygge. Her fik Danmark det første praktiske indblik i, hvordan Legeskibet vil inspirere til en forandring af Danmarks blå byrum – gennem leg og bevægelsesglæde.

Siden da er turen gået til Køge, Helsingør, Holbæk, Kalundborg og Odense, og interessen har været stor for Legeskibet, som på bogstaveligste vis er sat i søen af Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden. Til august sejler Legeskibet til Mors, hvor der vil være aktiviteter under hele Kulturmødet.

1.500 skoleelever og 8.000 besøgende

Konkret har mere end 1.500 skoleelever – fra børnehaveklassetrinnet og op til 10. klasse – indtil videre besøgt skibet og modtaget mindst halvanden times undervisning i leg og bevægelse af Legeskibets legematroser.

Hver dag har Legeskibet desuden været åbent for øvrige besøgende fra 15:30-17 i hverdagene samt 11-18 i weekender og på helligdage, og mere end 8.000 personer har så vidt besøgt skibet, som de typisk har opholdt sig ved i godt en time.

Otte visionssejladser for havneudvalg, interessenter og borgere

Endelig har Legeskibet gennemført otte visionssejladser – også kaldet Maritim Playbuilding – hvor havneudvalg, interessenter og engagerede borgere fra samtlige byer undervejs har været med om bord.

Sejladserne har rummet indlæg og debatter med fokus på emner som bevægelseskultur,  havneudvikling og borgerinddragelse, og Legeskibets særlige ekspertise inden for leg og bevægelse – som udspringer af Gerlev Legepark – er blevet bragt i spil over for sejladsernes mange lydhøre deltagere.

En drøm, der går i opfyldelse

Forstander for Gerlev Idrætshøjskole, Finn Berggren, udtaler:

”Legeskibet er en drøm, der går i opfyldelse. Vi troede naturligvis på drømmen, og det er fantastisk at se, hvor stor begejstring Legeskibet og dets kyndige matroser bliver mødt med rundt om i landet.”

Formand for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen, er enig og tilføjer:

”Vi har fra begyndelsen haft en kraftig og velbegrundet teori om, at Danmarks mange havne rummer et stærkt og i vid udstrækning uudnyttet potentiale. Allerede nu kan vi tydeligt mærke, at vi gør en forskel og efterlader et varigt indtryk hos såvel skoleeleverne, borgerne og de politikere og interessenter, der skal stå for den konkrete forandring af Danmarks blå byrum.”

Legeskibets sommertogt fortsætter helt ind til oktober, hvor togtet afsluttes med fire dage tilbage i København. Næste stop er Frederikshavn i forbindelse med Tordenskioldsdage, som følges op af et besøg i Ebeltoft – og dernæst en håndfuld fynske byer. Se den fulde rejseplan herunder.

Alle kan deltage

Kulturmødet 2015 foregår over 48 timer d. 20.-22. august i Nykøbing M., og er gratis og åbent for alle. Der vil være rig mulighed for at opleve masser af kunst, kultur og ikke mindst Legeskibet, og under debatterne på scenen opfordres de deltagende i salen til at deltage aktivt undervejs.

Kulturmødet er for alle, og derfor er kan man nu nemt bestille en samlet pakkerejse både fra Sjælland, Fyn og Jylland, hvor både transport og logi er inkluderet. Heri kan man overnatte på enten Danhostel Roslev eller i en af Jesperhus’ Hotelhytter og blive kørt gratis til og fra Kulturmødet. Priserne starter fra 1.249,- kr. pr. person, og man kan læse mere herom og bestille sin pakkerejse her: http://kulturmoedet.dk/km15-pakkerejser.aspx

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfond, Kulturaftale Nordjylland, Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden, Augustinusfonden, Færchfonden og Tuborgfondet (rytmisk musiksponsor)

For yderligere information, kontakt venligst:

Christian Møller // cmo@have.dk // 2624 0128
Natasha Holst Bülow // natasha@have.dk //  2763 6988
Nynne Crüger // nynne@have.dk // 3325 2107

Legeskibet, foto: foto Mikkel Elbech