Masser af musikalske oplevelser på Kulturmødet 2015

Pressemeddelelse den 13. juli 2015

Pressefotos kan hentes på Flickr

Udover at samle op mod 200 af landets mest prominente aktører og debattører inden for kunst, kultur, erhverv og politik, byder Kulturmødet 2015 også på et bredt musikprogram, hvor man kan opleve alt fra unge danske talenter til udenlandsk verdensmusik.

Der forventes mere end 10.000 deltagere ved årets Kulturmøde på Mors. De kan glæde sig til et sandt kulturmekka af debatter og oplevelser, og allerede nu løftes sløret for nogle af de musikalske oplevelser, der er i vente.

Danmarks unge talenter indtager Mors

Ét af årets hovedtemaer er, hvad kan de unge kan tilføre kunsten og kulturen. Derfor vil man på Kulturmødet 2015 også få lov at opleve nogle af de danske artister, der spås en lys fremtid både herhjemme og internationalt. DR Karrierekanonen vil være repræsenteret med første, anden og tredjepladsen i deres landsopspændende talentkonkurrence, der tidligere har avlet nogle af de største pop og rocknavne herhjemme.

På KulturFjorden, hvor Frontløberne igen i år vil sætte fokus på kultur skabt af unge, vil man kunne høre de fire 18årige drenge i Liss, der siden udgivelsen af nummeret Try, der er en funky soulperle af slap-bas og hæs vokal, er blevet spået en lys fremtid både herhjemme og internationalt. Her vil Emma Acs, der er aktuel med singlen Magnetic Field og klar med et nyt album til efteråret, også optræde, og trioen IRAH vil levere organisk, alternativ pop, inspireret af traditionel ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. Palace Winter bidrager med deres egen lyd, en blanding af klassisk rockguitar smeltet sammen med elektronisk musik.

Jazz, blues, soul og roots

I den anden ende af årets musikprogram på Kulturmødet på Mors finder vi jazzens garvede drenge: Royal Garden Jazzband. Som et af Danmarks ældste jazzorkestrer er de leveringsdygtige i swingende New Orleans Jazz, der kommer hele vejen ud over scenekanten.

Kulturmødet 2015 får også besøg af både dansabel salsa fra Maria Carelse & Los Cubraz og svedig souljazz fra Organic3 feat. Magrete Grarup. Og så kommer Rock Nalle forbi med Nalle and His Crazy Ivans og spiller musikken, der ifølge ham selv, ligger hans hjerte nærmest: blues og roots.

Folk, mere folk og kinesisk guzheng

Musikprogrammet på Kulturmødet 2015 er også rigt på folkemusik. Både af den danske slags, hvor både blæksprutteviolinisten Harald Haugaard og Den Danske Strygekvartet er leveringsdygtig, men også den irske folkemusik er repræsenteret med The McLaughlin Clan og harpenisten Helen Davies med violinisten Lars Kristensen.

Phønix, en af sværvægterne på den danske og internationale folkscene,  vil på Kulturmødet præsentere et hidtil uset samarbejde mellem dansk og kinesisk folkemusik, når de tager den unge kinesiske guzhengspiller Sanga med sig. Sanga er trods sin unge alder allerede et anerkendt navn i Kina, og Kulturmødets deltagere kan glæde sig til at høre, hvordan det lyder, når man blander traditionel kinesisk musik med Phønix’ levende og unikke lydunivers.

Mongolsk rock, balkan beats og brasilian soundscapes

Ajinai gæster Kulturmødet 2015 og spiller mongolsk folk rock, der efter eget udsagn bringer de traditionel mongolsk musik ind i det 21. århundrede. Det er strubesang i forening med elektrisk guitar, når det fortidige og moderne i ét bliver tidsløst.

Men Kina er ikke den eneste verdensmusiske indflydelse på Kulturmødet 2015. Danskfødte Bjonko udnytter sin makedonske baggrund til fulde i sin urbane balkanmusik. Han har tidligere turneret med både Klamfyr og Fallulah, og han var både nomineret til bedste album og bedste komposition ved Danish Music Awards 2014.

Et nyt spændende samarbejde mellen den danske bassist Jasper Høiby og den brassilianske multi-instrumentalist Antonio Loureiro vil også være at høre på Kulturmødet 2015, hvor de vil tage publikum med på en rejse gennem minimalistiske, elektroniske lydlandskaber blandet med levende rytmiske mønstre.

Historiefortællende danske singer-songwritere

Kulturmødet på Mors får også besøg af Sys Bjerre, der med gode melodier og finurlige tekster formidler både emner fra hverdagen og den store verden omkring os. Sanger, sangskriver og guitaristen Anders Mikkelsen, der er aktuel med albummet Cap San Marco, optræder også med sine smukke, vedkommende og stærke sange, der rører ved hjertet og sætter tankerne i gang.

Den nordjyske troubadour og sangskriver Mikael K har med bandet Klondyke hele seks anmelderroste albums som bagkatalog. Herfra kan Kulturmødets deltagere glæde sig til skæve røverhistorier og musikalske portrætter fra hele landet.

Også på byens centrale Kirketorv er der musik i de tre dage. Her spiller en lang række unge og yngre musikere solo eller i gruppe et meget varieret program lige fra Martin Keller over Bjarke Kirk og kujonere til Suzuki-spil

Kulturmødet 2015

Kulturmødet på Mors ønsker at give sine deltager flest mulige forskellige oplevelser med årets musikprogram. Mors bliver over de 48 timer forvandlet til en platform for kulturelle oplevelser i alle afskygninger, der gerne skal inspirere til de mange debatter. Kulturmødet 2015 bliver også stedet, hvor politikere og partier skal tage den første debat om kulturen de næste fire år.

Clement Kjersgaard og Stéphanie Surrugue styrer slagets gang under de store paneldebatter, de støttes op af Christian Have og Helle Solvang, der også vil facilitere mere intime samtaler omkring kunst og kultur belyst fra forskellige vinkler. Under paneldebatterne inviteres publikum til aktiv deltagelse, så muligheder og udfordringer i kulturen kan blive belyst fra flest mulige vinkler.

Alle er velkomne

Kulturmødet 2015 foregår over 48 timer den 20. til 22. august på Nykøbing Mors, og det er gratis at deltage.

Kulturmødet er åbent for alle, og derfor er kan man nu nemt bestille en samlet pakkerejse både fra Sjælland, Fyn og Jylland, hvor både transport og logi er inkluderet.

Heri kan man overnatte på enten Danhostel Roslev eller i en af Jesperhus’ hotelhytter samt blive kørt gratis til og fra Kulturmødet. Priserne starter fra 1.249,- kr. pr. person, og man kan læse mere herom og bestille sin pakkerejse på: http://kulturmoedet.dk/km15-pakkerejser.aspx

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfond, Kulturaftale Nordjylland, Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden, Augustinusfonden, Færch Fonden og Tuborgfondet (rytmisk musiksponsor)

Læs mere om Kulturmødet på www.kulturmoedet.dk – det endelige program offentliggøres en måned før det hele starter.

Facebook: www.facebook.com/kulturmoedet 
Twitter www.twitter.com/Kulturmoedet
Instagram: www.instagram.com/kulturmoedet 
Youtube: www.youtube.com/kulturmoedet

PRESSEKONTAKT:

Have Kommunikation
Kristina Sindberg, Kristina@have.dk, tlf. 24860184.
Sarah Vadgaard, sarah@have.dk, tlf. 33252107
Viktoria Skovhus, viktoria@have.dk, tlf. 33252107

ØVRIGE OPLYSNINGER OM KULTURMØDET FÅS VED DE DAGLIGE LEDERE:

Niels Otto Degn, tlf. 40 44 02 44, Niels.O.Degn@morsoe.dk.
Claus Svenstrup, tlf. 40 84 54 73, c.svenstrup@rn.dk