Musik på Kulturmødet: Hele verden i Rytmen

Pressemeddelelse, 8. aug. 2016

Rytmen hedder KulturPladsens scene for rytmisk musik i 2016. Her præsenteres omkring 20 grupper inden for rytmisk musik – og som vanligt spænder genrene vidt: børnekor, klezmer, soul, funk, rock, jazz, salsa, folk, pop, world og meget andet. Og musikken bringer os som sædvanligt rundt i verden – bl.a. til Grønland, Ghana, Skotland, Irland, New Orleans, Hjeds, Island og mange andre steder.

Programmet for Kulturmødet 2016 er klar og kan hentes her >

På Kulturmødet kan deltagerne opleve Kidmo Laren, som er en ny multikulturel gruppe dannet på baggrund af et initiativ i Gellerupparken i Aarhus, hvor musikere fra Mellemøsten og Europa gik sammen for at skabe ny musik på tværs af musikalske skel. Rasmus Lyberth er kendt af mange danskere som formidler af grønlandsk digtning og kultur med sin karakteristiske stemme. Han har sit band med på Kulturmødet.

David Orlowsky Trio, international kendt trio med bopæl forskellige steder i Tyskland, spiller medrivende og energisk klezmer-musik, og Liga Latina spiller latinamerikansk og cubansk musik med folkemusikalske undertoner. Mizgin er en kurdisk sanger og saz-spiller, der synger kurdisk folkemusik men også mestrer arabisk, tyrkisk og dansk. Hun inspireres af samarbejdet med tablas-spilleren Anders Honorés baggrund i vestlig jazz og rock og violinisten Sened Sabani, der er roma fra Kosovo. Engelsk/skotske The Islanders spiller irsk og skotsk folkemusik, mens det danske band Christian Riisgaard & Valfart kommer med nordisk folkemusik med bl.a. hardingfele, fløjte og harmonika.

Souvenirs til Kulturmødet

Kulturmødet spænder bredt, så folk kan også møde den populære duo Souvenirs, der netop har udgivet en ny cd med tekster af Lone Hørslev.

Deltagere på Kulturmødet kan opleve sangerinden Rikke Bruhn, der underholder med både sin klassiske countryblues sange og hendes egen soul/jazz/afro/funk/r’n’b-musik. Der udover optræder også sangskriver Feridah Rose, nogle af de netop udnævnte vindere af DR-Karrierekanonen samt DR Juniorkoret.

Royal Garden Jazzband fejrer 60 år

På Kulturmødet kan man opleve Royal Garden Jazzband, der i år kan fejre deres 60 år. Jubilæet fejres fredag den 26. august, men dagen efter stiller de jubilerende og bedagede herrer op i rytme-teltet, og på selve jubilæums-eftermiddagen kører orkestret rundt på ladet af en lastbil i Nykøbings gader. Spiller undervejs og gør holdt forskellige steder.

Jazz-prom leverer swing og pop på årets Kulturmøde, men de vil også underholde Kulturmødets gæster med nogle af tidens populære numre.

Line Kruse Kvartet kan både klassificeres som ”rytmisk” og ”klassisk”. Violinisten Line Kruse er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, men flyttede efter sin uddannelse til Paris, hvor hun har skabt en international karriere, bl.a. med sin egen musik, der bevæger sig rundt i jazz, nordisk folketone, klassisk og meget andet. Line Kruse gæster Kulturmødet med sit nyeste projekt Hidden Stone.

Under den store hat KulturDanmark, der viser det danske kulturlivs frodige underskov af amatører, findes der naturligvis også en mængde rytmisk musik, bl.a. på Kirketorvet og KulturFjorden.

Musikprogrammet er tilrettelagt i samarbejde med Karsten Højen.

Musikken i Rytmen er støttet af World Music Denmark, ROSA, Folk Club Mors og Augustinus Fonden. 

Se, hvem du ellers kan opleve til Kulturmødet >


Pressekordinering: Kristina Sindberg, Have Kommunikation // kristina@have.dk // 24 86 01 84

Uddybning af indhold og øvrige oplysninger om Kulturmødet fås ved de daglige ledere:

Claus Svenstrup // c.svenstrup@rn.dk // 40 84 54 73

Niels Otto Degn // nod@morsoe.dk //40 44 02 44