Ny scene på Kulturmødet præsenterer og diskuterer scenekunsten

Pressemeddelelse 26. jul. 2016

Hent pressefotos via Flickr > 

KulturScenen hedder en af årets nyskabelser på Kulturmødet. Det er en ny central plads i Kulturmødets geografi, beliggende omkring Limfjordsteatret centralt i Nykøbing. Her vil der både være debatter og mængder af scenekunst, film om teater, arrangementer for børn og voksne, musik, gadeteater, sanserum og meget andet.

Kulturmødet har i år et stort fokus på scenekunsten; talentudvikling, vilkår for scenekunsten i hovedstaden vs. provinsen, scenekunst i skolen og meget mere. Men det er ikke kun i debatterne at fokus er på scenekunsten. På KulturScenen kan alle opleve en lang række forestillinger og performances.

Black Box Dance Company kommer med to forestillinger heriblandt 100 likes, som sætter fokus på vores afhængighed og sårbarhed overfor sociale medier. 
Odin Teatret præsenterer I hvalens skelet – et stykke, der tager udgangspunkt i Kafkas novelle Foran loven. De står også bag Kunstpartiet, et storstilet projekt, der strækker sig over flere måneder, mange platforme og udviklinger.
Limfjordsteatret giver på hjemmebane en smagsprøve på én af sæson 17/18’s forestillinger, teaterkoncerten Ulvehøjen, hvis titel er hentet fra sangeren og sangskriveren Sebastians syvende LP fra 1977.

Scenekunst i køkkenet

I den spektakulære ende af scenekunsten kan man finde performeren Anette Asp Christensens Udsigter fra min bedstemors køkken, der netop foregår i  et køkken. Publikum sidder tæt forsamlet om køkkenbordet, mens Annette fortæller om sin sønderjyske bedstemor.

Carte Blanche, egnsteater i Viborg, kommer med performance-installationen Light & Dark. To performere bebor et sanseligt univers, som undersøger lys, mørke og menneskets evne til at se det, der ikke umiddelbart er synligt. Publikum kan her bevæge sig frit rundt og interagere eller indtage betragterens rolle.

Også i den eksperimenterende ende finder vi forestillingen Rød Kanin Hvid Kanin. En tankevækkende teaterleg af den iranske dramatiker Nassim Soleimanpour med store overraskelser både for stykkets ene skuespiller og for publikum.

Scenekunst på gader og torve

Limfjordsteatret genopfører i år pop-up-forestillingen White People, der vil indtage byens gader i Nykøbing. Også Dansefyrtårn Nord indtager byen med et nationalt danseprojekt, Tag fat om dansen, som Dansehallerne står for. Overskrifterne for Dansefyrtårn Nords bidrag til dette Kulturmøde er Follow me, Listen to me, dance with me, l’envers (”omvendt”) og Cirkusdans for alle.

Dansk Rakkerpak hører også til i det fri. Det 22-år gamle gadeteater kommer med forestillingen Big Bang Company, en forestilling om livslangt partnerskab, venskab, kriser, kompromisser og stor kærlighed til en metiér.

Dramafronten præsenter også live-on location-events rundt i Nykøbing inspireret af lokale indbyggere, steder og historier til forestillingerne.

Scenekunst-programmet for Kulturmødet 2016 er tilrettelaget af teatersamarbejdet Scenet og Limfjordsteatret ved Gitta Malling.

Årets AmatørKulturKommune kåres på Kulturmødet - læs mere her >