Kulturmødet Mors søger unge kulturskabere, der gerne vil bidrage til at gøre KulturFjorden til et levende og spændende område under Kulturmødet den 24.-26. august 2017.

Kulturmødet Mors er Danmarks midtpunkt, når der skal diskuteres kunst og kultur. I løbet af Kulturmødet gennemføres en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik. Diskussionen sættes i gang på scenen, men deltagerne i salen opfordres til at deltage aktivt undervejs.

Enhver samtale om kunst er gold, hvis den ikke omgives af kunsten selv. Derfor vil der i området rundt om Musikværket i Nykøbing Mors – og rundt om i hele byen – foregå en bred kulturfestival. Her kan du møde aktuel kunst inden for film, musik, litteratur, billedkunst, scenekunst m.v

KulturFjorden er et kreativt og rekreativt område skabt af og til børn og unge, men voksne er meget velkomne. KulturFjorden emmer af og liv og skaberglæde nærmest døgnet rundt. Alle der arbejder med unge og kunst og kultur kan lave arrangementer, det være sig foreninger, organisationer, kunstnersammenslutninger og mange flere - alt mellem himmel og jord. 

Som eksempel på arrangører kan nævnes: Demokratistafetten, Vrå Højskole, Galtrup og Blidstrup efterskoler, Kulturjægerne, perlepladesyndikatet, frontløberne, Bureau Detours, Herning Bibliotekerne og mange, mange flere.


Der har været et væld af spændende aktiviteter gennem årene, her er et lille udpluk: Fællesspisning med indbygget samtale, Kulturløber – et strikket tæppe der koblede de to hovedpladser sammen, åben byggeworkshop, zine workshop, kajak og paddleboard, Brætspilslounge, koncerter, debatter, fællessang mm.

Kulturmødet er ansvarlig for den generelle opbygning af pladsen med siddeområder, debat- og musikscene og en hyggelig bålplads, derudover arrangeres der et spændende koncertprogram torsdag og fredag aften.

Arrangører kan få stillet en trælade til rådighed som de kan bruge til deres aktiviteter (se fig. 1 - flere størrelser), hvis ikke man har mulighed for selv at opbygge sit område, eller bruger en af de eksisterende scener. Kulturmødet sørger ligeledes for al infrastruktur, såsom el og vand. Der vil også være et område hvor der er mulighed for at overnatte gratis med telt eller lignende.


Send forslag
En kort beskrivelse af jeres forslag på maks. tre A4 sider skal sendes til scj@morsoe.dk senest den 15. maj.

Det er vigtigt at aktiviteterne på KulturFjorden er oplevelsesbaseret, der må altså ikke være nogen messestande og infoboder. Ydermere må aktiviteterne meget gerne relatere
sig til vores overordnede tema, som kan ses her, det er dog ikke et krav.

Økonomi
Som udgangspunkt er der ikke mulighed for at medfinansiere aktiviteter, men helt undtagelsesvis kan Kulturmødet søges til dækning af nogle mindre omkostninger. Beløb kan søges af aktører, der ikke har økonomi til ellers at komme. Større organisationer, foreninger etc. må påregne selv at dække deres omkostninger. I øvrigt anbefales det, at der evt. bør søges tilskud fra foreninger, fonde m.v. Det vil formentlig kun være muligt ved større aktiviteter.

Uddybende spørgsmål?
Du er velkommen til kontakte Simon Cens Jensen på scj@morsoe.dk eller tlf. 60618576