Optakt til Kulturmødet 2014: Kulturdebat i Viborg

Pressemeddelelse 11. dec. 2013

Landets første Kulturmøde fik stor succes dette år. Nu er arrangørerne klar med forberedelserne til 2014. For at indsamle inspiration til programmet afholdes optaktsmøder rundt i hele landet. Viborg er første by, der sætter kulturdebatten i fokus. Det sker den 16. december på Borgerhuset Stationen.  

Som optakt til Kulturmødet 2014 vil der i løbet af foråret foregå en række arrangementer som alle har kulturdebatten som fokuspunkt. Formålet med disse optaktsmøder er dels at høste bidrag fra landets mange lokale og regionale kulturaktører, politikere, mediefolk, erhvervsfolk og hr. og fru Danmark til debatten på Kulturmødet 2014 og dels at udbrede det generelle kendskab til Kulturmødet. I samarbejde med lokale aktører skabes op til 20 debatarrangementer i de større byer eller ved centrale kulturelle lokaliteter fordelt over hele landet.

Første optaktsmøde foregår i Viborg d. 16. december 2013 kl. 09.30-13.00 på Borgerhuset Stationen, LI. Sct. Hans Gade 7, 8800 Viborg. Mødets dagsorden er ambitiøs: At give inspiration til programmet for Kulturmødet 2014 og at drøfte Viborg Kommunes nyskabende eventstrategi og de kulturarrangementer, der er planlagt for 2014 i kommunen.

En stor og dynamisk gruppe deltager i optaktsmødet 

Christian Have, kreativ direktør i Have Kommunikation og moderator på Kulturmødet 2013, vil styre debatten med en række toneangivende folk fra Viborgs nærområde, der er inviteret til arrangementet. Det tæller ledere af de større kultur- og idrætsinstitutioner, repræsentanter fra Medieskolerne i Viborg og The Animation Workshop, styregrupperne for de større events og festivaler, som afvikles i Viborg i 2014 – samt Viborg Stifts Folkeblad og kommunale kulturkonsulenter.

Kontakt: Kristina Sindberg, mail: kristina@have.dk, mobil: 24 86 01 84

Fakta om Kulturmødet

Kulturmødet blev afholdt for første gang i 2013 på Mors og finder sted igen d. 21.-23. august 2014. Kulturmødet er kulturens svar på det kendte Folkemøde på Bornholm, hvor alle lag af kultur- og kunstnermiljøet deltager aktivt i debatten om de store udfordringer, og hvordan disse påvirkes og påvirker erhvervsliv, politik og samfund.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland og er udviklet i samarbejde med samtlige nordjyske kommuner gennem Kulturaftale Nordjylland.

Fakta om Viborg Kommunes eventstrategi

Viborg har udviklet en nyskabende strategi, der tager udgangspunkt i kommunens unikke DNA som Danmarks gamle hovedstad og hjemsted for hærvejsfarende samt de nuværende styrkepositioner inden for animation og sport. Bag strategien står alle tværgående organisationer inden for kultur, sport, turisme, handel, erhverv, uddannelse og kommune. De tilbagevendende events, som alle aktører står sammen om i 2014, er bl.a. det nye, internationale, udendørs håndboldstævne Generation Handball, Viborg Animations Festival, Snapsting samt Hærvejsløbet og Hærvejsmarchen.

Se strategien på: http://kommune.viborg.dk/Politik/Politikker-og-strategier under Kultur og Fritid