Clement udfordrer Kulturminister Marianne Jelved i kulturdebat i København

Pressemeddelelse 12. juni 2014

Pressefotos kan hentes på Flickr

Sidste års store succes gentages, når Kulturmødet 2014 løber af stablen den 21.-23. august på Mors. Igen får kulturentusiaster fra hele landet mulighed for at debattere, møde og opleve kunsten og kulturen på nært hold. De sidste måneder har der været afholdt knap 20 mini-kulturmøder, rundt i hele Danmark for at få endnu flere danskere til at deltage aktivt i kulturdebatten. Næste stop er København den 19. juni, hvor Clement Kjersgaard vil udfordre Kulturminister Marianne Jelved sammen med skarpe oplægsholdere. Arrangementet er gratis.

I august 2013 skete der noget magisk på Mors. I 48 timer blev øen mod nord omdannet til Danmarks kulturelle centrum. Planlægningshorisonten var ganske kort, men viljen blandt de mange aktører var stor. Derfor lykkedes det at skabe en meningsfuld begivenhed, som tiltrak 57 af landets skarpeste debattører og hele 5.000 engagerede deltagere til de mere end hundrede kulturarrangementer og syv substantielle debatter.

Men Kulturmødet er ikke blot en begivenhed, der finder sted én gang om året, og tiden mellem kulturmøderne er således mindst ligeså vigtig som de tre dage i august. Derfor afholdes der rundt i det ganske land i disse måneder en række mini-optaktsmøder forud for Kulturmødet 2014, og næste stop er Vartov i København.

Clement Kjersgaard udfordrer Kulturministeren

Et af de sidste optaktsmøder i rækken afholdes i Vartov i København d. 19. juni fra 16.00 til 17.30. Her vil Clement Kjersgaard, som er en af de tre moderatorer på Kulturmødet, udfordre Kulturminister Marianne Jelved i en debat om kultur, kunst og politik. Derudover vil en række skarpe oplægsholdere også deltage i debatten.

Formålet med optaktsmøderne er dels at høste bidrag fra landets mange lokale og regionale kulturaktører, politikere, mediefolk, erhvervsfolk og hr. og fru Danmark til debatten på Kulturmødet 2014, og dels at udbrede det generelle kendskab til Kulturmødet. Alle optaktsmøderne vil blive dokumenteret, og de mange input og pointer vil således indgå i selve Kulturmødet 2014.

Adressen er Farvergade 27, København K, og der er gratis adgang. Tilmelding er dog nødvendig på vartov@vartov.dk. Arrangør er Grundtvigsk Forum.

Se mere på www.grundtvig.dk

For yderligere information, kontakt venligst:

  • Presseansvarlig: Kristina Sindberg, Have Kommunikation// kristina@have.dk // 24 86 01 84
  • Niels Otto Degn, chefkonsulent, Morsø Kommune // niels.o.degn@morsoe.dk // 40 42 79 41
  • Claus Svenstrup, specialekonsulent, Region Nordjylland// c.svenstrup@rn.dk // 40 84 54 73

Fakta om Kulturmødet

Kulturmødet blev afholdt for første gang i 2013 på Mors og finder sted igen d. 21.-23. august 2014. Et bredt udsnit af kulturaktører, kunstnere, politikere og erhvervsfolk deltager aktivt i debatten om kulturens potentialer og udfordringer, og hvordan disse påvirkes og påvirker erhvervsliv, politik og samfund.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af samtlige nordjyske kommuner gennem Kulturaftale Nordjylland, Augustinus Fonden, Bikubenfonden, LAG Thy-Mors, Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.