Samtalekøkken, Ord ved Kassen og erindringer

Pressemeddelelse 28. jul. 2016

Hent pressefotos via Flickr > 

Litteratur er ord – masser af ord. På Kulturmødet 2016 er der både ord om litteratur og ord, der er litteratur. Flere samtaler omhandler litteraturens vilkår i debatform, der vil være skriveworkshops for børn og unge og andet spændende, men litteraturen som sig selv og som kunst får naturligvis også rigeligt med plads. Der bliver fine muligheder for såvel medleven som at lytte.

På KulturVejen kan man opleve en række af landets aktuelle forfattere i Samtalekøkkenet, der gennemføres i private hjem. Her vil øvede samtale-partnere som Charlotte Rørth, Per Jensen og Ove Hesselbjerg Rasmussen møde forfatterne Morten Brask, Benn Q. Holm, Marianne Jørgensen, Josefine Klougart, Kim Leine, Anne-Lise Marstrand-Jørgensen, Charlotte Strandgaard, Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen – en smuk samling vidende og fantasifulde mennesker der mødes ved køkkenbordet.

To koryfæer i dansk litteratur, Charlotte Strandgaard og Knud Sørensen er desuden sat stævne i anledning af deres nye digtsamlinger. De har det tilfælles, at de ser verden fra et modent menneskes synsvinkel. I øvrigt debuterede begge forfattere tilbage i 1965.

Litteratur hos Købmanden

Ikke blot i køkkenet men også hos købmanden kan man møde litteraturen og dens ophavsfolk. Under overskriften Skønne Ord ved Kassen kan man i Løvbjerg Supermarked blive betjent af forfatterne Morten Brask, Inge-Helene Fly, Kim Leine, Charlotte Strandgaard, Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen. Og endnu en forfatter, Nanna Gyldenkærne, hjælper med at pakke varerne.

Tilbage i tiden

Forfatteren Elisabeth Møller Jensen ser tilbage i sin nye bog ”Dengang i Lemvig. En familiehistorie”, der fortæller om et samfund præget af den indremissionske kristendom og arbejderbevægelsen og har forfatterens mor i centrum.

Estrid Ott var en spændende journalist og globetrotter fra sidste århundrede. Hun lod sine mange oplevelser fra hele verden komme børnene til gode i 35 meget populære bøger skrevet mellem 1917 og 1966. Litteraturforskeren og forfatteren Lotte Thrane udgav sidste år en biografi om Estrid Ott, og den fortæller hun om i samtale med Charlotte Rørth.

Marianne Jørgensen er bondekone fra Salling. Og forfatter. De to roller trives side om side og befrugter hinanden i Marianne Jørgensens liv. Det er blevet til en fin række børne- og voksenbøger foruden mange andre sysler, der forener bondekonen og forfatteren. Hør hende fortælle om det i samtale med Ove Hesselbjerg Rasmussen.

Litteraturprogrammet er tilrettelagt af forfatteren Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening, og hans kolleger i foreningen.    

Læs alle vores pressemeddelser >