Stor børnefestival på Kulturmødet

For første gang nogensinde præsenterer Kulturmødet Mors sin helt egen børnefestival. Det er stedet, hvor børn mellem 3-12 år og deres familier kan boltre sig i sjove, underholdende og spændende oplevelser. Børnefestivalen foregår lørdag den 25. august kl. 10.00-14.00 på KulturFjorden.

Derudover er også stort børneprogram for skoler og institutioner som programsat fredag d. 24. august fra kl. 08.30-16.00. Se mere nederst på siden.


Pressemeddelelse d. 19. juli 2018 (tilpasset 16. august med børneprogram for skoler mm)

KulturFjorden er navnet på Kulturmødets område ved fjorden. Torsdag og fredag under Kulturmødet retter det sig først og fremmest mod de unge, men lørdag inviteres alle børn og deres forældre til også at deltage. Programmet byder på alt fra Mek Peks Åh Abe Show, Trolle og Tormods (B)lærerige Børneshow, flamenco, gøgl, fællessang, snobrød, artisteri, spansk teater og workshops, hvor børn og forældre sammen kan lave korte animationsfilm.

Trine Bang, direktør for Kulturmødet
 - Børnefestivalen er ét af de frø, som vi planter i år og vil arbejde med at udvikle de kommende år. Børnene og deres forældre er en vigtig målgruppe for Kulturmødet – og derfor er gode kulturoplevelser for børn en vigtig del af Kulturmødets DNA. Kulturfestivalen bliver det sted, hvor børn og deres familier kan boltre sig i sjove, skøre, finurlige og spændende arrangementer, der får nysgerrigheden til at boble. Vi tror på, at det er sådan, vi bedst klæder børnene på til at blive aktive i kulturlivet som voksne. 

Tormod og Trolle underholder på Kulturmødet
 

Kendte børnesange, sjov og ballade

Der er garanti for god energi, underholdning og børn, der ikke kan lade være med at synge og danse med, når Mek Pek går på scenen med sit Åh Abe-show. Gennem de sidste to årtier har han formidlet klassiske børnesange på en sprudlende og levende måde, og hver gang er det lige vigtigt for ham, at børnene får en god oplevelse med hjem. Oplev også Trolle og Tormods (B)lærerige Børneshow fyldt med reggae i børnehøjde krydret med god gammeldags rock, jazz, el-guitar, beat box og sange om emner fra børnenes eget liv - som f.eks. bogstaver, tal, motion, fest og shampoo. 
Børn får rig mulighed for at synge med på Kulturmødet.
 

Gøgl, artisteri, flamenco

Flere gange i løbet af dagen præsenterer Gøglerfestivalen gøgl og artisteri med børn i fokus. Læg også vejen forbi Kriatura, den første internationale flamencofestival for børn i Spanien dannet af danske Kirstine Hastrup. Her kan Rasmus Dissing, Kirstine Hastrup, Nikolaj Rosengreen opleves i selskab med flere af Spaniens bedste flamencokunstnere, og det prisbelønnede spanske teater LAPSO producciones. Børnene får en oplevelse af, hvordan musikere og publikum smelter sammen, når de ved klap, jaleos (de særlige spanske tilråb) og kendte danske sange synger og danser sammen. Koncerten fortæller historien om flamencoens ophav som et unikt kulturmøde, som børnene selv bliver en del af undervejs. Fokus er på børn og helt unge og deres familiers positive oplevelser med hinanden, på tværs af lande og kulturer. 

Trine Bang, direktør for Kulturmødet
 - Vi er glade for at kunne præsentere et nyt initiativ som børnefestivalen allerede i år. Det lader sig kun gøre på grund af den flotte lokale opbakning. Sparekassen Thy er gået med som hovedsponsor på festivalen og det betyder meget. Børnene vil derfor også kunne møde maskotten Muhny, som kommer med overraskelser, når man klør den lidt på maven. 

Udover Sparekassen Thy har HAMA doneret perler til festivalen og Vildsund Blue kommer med en muslingestation, hvor man kan smage og røre.

Lav din egen kortfilm og smag på muslinger

Børn og deres forældre kan også selv prøve at animere en scene fra to korte animationsfilm. Workshoppen starter med, at vi ser filmen sammen og tager en snak om, hvad vi lægger mærke til i filmen. Bagefter skal vi selv prøve at optage på Ipad og animere en scene fra filmen og få fingrene ned i, hvordan man egentlig gør ting levende på film. Hver workshop tager to timer. Den første er for de aller-yngste (kl. 10-12) og den anden er for de lidt større børn (kl. 12-14). Alle er velkomne. Du behøver ikke at kunne noget i forvejen. Besøg også Vilsund Blue, hvor du både kan røre ved og smage på friske muslinger. 

Se skolernes store Kulturmøde program

Igen i år præsenterer vi et spændende program i børnehøjde. Der er fællessang, kreativ skolegård, teater, gøgleri, cirkus, workshops og koncerter
– alt sammen gratis. Børneprogrammet for skoler og institutioner er programsat fredag d. 24. august fra kl. 08.30-16.00

Vær opmærksom på, at enkelte arrangementer kræver tilmelding. Hent programmet som PDF her

Fakta

•    Børnefestivalen finder sted lørdag den. 25. august kl. 10-14 ved Klosterfjorden i Nykøbing Mors. 
•    Se det fulde program i Kulturmødets app og programavisen fra 1. august. 
•    Sparekassen Thy er hovedsponsor på festivalen.    

For yderligere information, kontakt:

Trine Bang, direktør for Kulturmødet, trinebang@kulturmodet.dk, tlf. 2138 1737.