Kulturmødet 2015:

Vinderen af arkitektkonkurrencen er fundet

Pressemeddelelse d. 29. maj 2015

Pressefotos fra Kulturmødet kan hentes på Flickr 

Fotos fra arkitektkonkurrencen kan hentes her >

Arkitekterne MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen har vundet konkurrencen om en midlertidig pavillonscene til Kulturmødet Mors 2015.

 

I samarbejde med Statens Kunstfond og Akademisk Arkitektforening udskrev Kulturmødet d. 29. maj en åben konkurrence om en stor pavillonscene til Kulturmødet 2015. Nu er vinderen kåret, og deltagerne ved Kulturmødet 2015 kan se frem til at opleve en gadescene, der vil huse en bred vifte af forskellige kulturelle oplevelser.

Vinderforslaget er udarbejdet af arkitekterne MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen. Arkitekterne skal nu arbejde videre på vinderforslaget og sørge for, at det realiseres til åbningen af Kulturmødet Mors den 20.-22. august 2015. Dommerkomitéen var helt enige i valget, fordi forslaget på en overbevisende måde fortolker opgaven, og fordi pavillonscenen teknisk set er enkel at realisere.

Mange scener i én

”Forslagets ambition om at skabe rammerne for at en udveksling af kunst og holdninger kan foregå i sociale og folkelige omgivelser vurderes at være indfriet på bedste vis. Funktionaliteten vurderes som værende feltets bedste, og pavillonscenen kan anvendes lokalt i mange andre kulturelle sammenhænge,” står der i Dommerkomitéens begrundelse for valget.

Med en gavlfacade der let kan omdannes til en tribune inddrager vinderforslaget gaderummet ved let at kunne omdannes fra et intimt rum til en åben byscene. Det er vigtigt for et arrangement som Kulturmødet at have en rumlig fleksibilitet i scenerne, da scenen vil blive brugt til en en masse forskellig events. Vinderforslaget rummer mange forskellige muligheder, og ligeså rummer Kulturmødet mange forskellige oplevelser, og derfor er denne scene og Kulturmødet et rigtig godt match.

2. og 3. pladsen

”Dommerkomiteen har i drøftelserne og den endelige vurdering været optaget af forslag, som integrerer relationen mellem scene og publikum og på aktivering af gaderummet. I forhold til konteksten har dommerkomiteen vurderet, at de forslag som tager afsæt i det arketypiske hus, men som i væsentligt omfang nyfortolker dette funktionelt, æstetisk og tektonisk, er det stærkeste hovedgreb,” lyder det fra Dommerkomitéen.

Valget faldt enstemmigt på vinderforslaget, men i vurderingen er der også blevet kåret en 2. og 3. plads. 2. præmien er udarbejdet af Marie Joo Thorup, stud. arch. MAA og Troels Skov-Carlsen, stud. Arch., og udmærker sig med sin æstetisk smukke og humoristiske fremtoning og sin enkle opbygning af et stålskellet beklædt med ensartede malede træplader.

3. præmien er udarbejdet af Malene Knudsen, stud. arch. MAA og Carl Theodor Sachs, stud. Arch., og er konceptuelt stærkt, i sin nyfortolkning af relationen mellem scene og publikum. Det tilbyder æstetisk smukke og enkle tekniske løsninger på opgaven om at udvikle en pavillonscene til Kulturmødet.  

I alt indkom 36 spændende forslag, som alle var blevet til på bare 72 timer. Alle forslag kan ses her: http://www.arkitektforeningen.dk/konkurrence/pavillonscene-til-kulturmoedet-mors-2015 

Pavillonscenen i brug

Når Kulturmødet på Mors løber af stabelen den 20.-22. august 2015, bliver det både for at debattere kunst og kultur, men også for at opleve teater, koncerter, oplæsninger, udstillinger, events og andre kunstneriske indslag.

Kulturmødets hovedprogram er samlet på to forskellige pladser i Nykøbing Mors: omkring byens smukke musikskole og koncerthus Musikværket, og ved Fjordparken langs Jernbanevej. Den naturlige forbindelseslinje mellem de to steder hedder normalt Gasværksvej, men bliver under Kulturmødet omdøbt til KulturVejen. Med en pavillonscene ønsker man at inspirere til nye former for samvær, åbne op for nye måder at indrette byen på samt skabe en scene for fælles aktivitet på Gasværksvej.

Kulturmødet for alle

Kulturmødet 2015 foregår over 48 timer d. 20.-22. august i Nykøbing M., og er gratis og åbent for alle. Der vil være rig mulighed for at opleve masser af kunst og kultur, og under debatterne på scenen opfordres de deltagende i salen til at deltage aktivt undervejs.

Kulturmødet er for alle, og derfor kan man nu nemt bestille en samlet pakkerejse både fra Sjælland, Fyn og Jylland, hvor både transport og logi er inkluderet. Heri kan man overnatte på enten Danhostel Roslev eller i en af Jesperhus’ Hotelhytter, og blive kørt gratis til og fra Kulturmødet. Priserne starter fra 1.249,- kr. pr. person og man kan læse mere herom og bestille sin pakkerejse her.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland. Kulturmødet er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfond, Kulturaftale Nordjylland, Det Obelske Familiefond Spar Nord Fonden, Augustinusfonden og Tuborgfondet (rytmisk musiksponsor).

Læs mere om Kulturmødet på www.kulturmødet.dk eller følg med løbende via de sociale medier:

Facebook: www.facebook.com/kulturmoedet 
Twitter www.twitter.com/Kulturmoedet
Instagram: www.instagram.com/kulturmoedet 
Youtube: www.youtube.com/kulturmoedet

PRESSEKONTAKT:

Have Kommunikation
Kristina Sindberg, Kristina@have.dk, tlf. 24860184.
Sarah Vadgaard, sarah@have.dk, tlf. 33252107

Øvrige oplysninger om Kulturmødet fås ved de daglige ledere:

Claus Svenstrup: c.svenstrup@rn.dk, tlf. 40845473
Niels Otto Degn, nod@morsoe.dk, tlf. 40440244